StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ось що буде з організмом, якщо перестати їсти супи: остаточна відповідь експерта

20 січня 2024, 03:05оновлено 20 січня, 16:58
9878
Супи становлять значну частину від раціону українців. Однак що буде з вашим організмом, якщо повністю відмовитись від вживання цього типу страв.
Ось що буде з організмом, якщо перестати їсти супи: остаточна відповідь експерта
Що буде, якщо перестати їсти супи - чи корисно їсти супи / Колаж Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Супи можуть мати як позитивний, так і негативний вплив на здоров'я, в залежності від їх складу та способу приготування. Переваги вживання супів полягають у їх здатності забезпечувати організм важливими поживними речовинами, такими як білки, вітаміни та мінерали. Але що буде, якщо повністю відмовитись від вживання супів? Відповідь дав тренер Юрій Попко в Instagram.

Чи корисні супи

"Люди, які жили в радянські часи, пам’ятають, що на обід було прийнято їсти першу страву і гарнір. Мами кажуть, що так звану першу страву треба їсти, щоб не розболівся живіт, або якщо не з'їси супу, то захворієш на гастрит", - відзначає він.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, які наслідки будуть від постійного вживання гречки, рекомендуємо наш матеріал: Що буде, якщо постійно їсти гречку: Глібов розповів, як відреагує організм.

відео дня

Водночас, за словами тренера існують народи та національності, які харчуються без першої страви (в їх раціон не входить суп) і при цьому це не впливає на якість чи тривалість їхнього життя.

Він додав, що до складу класичного курячого супу входять картопля, гречка, стегна, капуста, горошок, вода і спеції. Виявляється, всі ці продукти можна їсти без варіння разом. Об’єм страви збільшується завдяки наявності води, а ось калорійність – ні, оскільки вода не містить калорій.

Тренер роблить висновок, що суп не має додаткових цілющих властивостей крім того, що курячий суп може містити колаген, який корисний для суглобів та шкіри, а також електроліти, які допомагають утримувати водний баланс організму. Колаген утворюється якщо виварювати кістки для бульйону протягом 48 годин.

Він додає, що немає різниці, як ви їсте ці продукти – сирими, приготовленими іншим способом чи звареними у вигляді супу.

"Але великий плюс супу - це збільшення об'єму страви. Шлунок швидко наповнюється і розтягується, з'являється відчуття ситості. Виявляється, ми споживаємо менше калорій, а відчуття ситості досягаємо завдяки маса їжі", - говорить тренер .

Отже, якщо ви худнете, суп - це здорова страва, яка допомагає споживати менше калорій. Єдиний недолік - ці страви містять багато інгредієнтів, тому важко бути вибагливим кількість калорій

"Якщо підсумувати, то їжте суп, якщо хочете. У випадку, якщо ви не хочете взагалі вживати супи - нічого страшного не станеться", – сказав Попко.

Кому не можна їсти супи

Суп може бути і шкідливим для людини. Приміром, жирні бульйони з темного м'яса погано впливають на серцево-судинну систему, тому вони вкрай протипоказані людям, які мають проблеми з серцем.

Людям з певними харчовими алергіями або індивідуальною непереносимістю певних продуктів, які можуть міститися у супах, слід уникати цих страв або обирати альтернативи без відповідних складників.

У разі поганого стану здоров'я, наприклад, при захворюваннях травного тракту, деякі супи можуть бути важкими для перетравлення або навіть подразнювати травну систему.

Людям з певними дієтологічними обмеженнями, таким як дієти з обмеженням рідини або певних продуктів, може бути рекомендація уникати споживання супів, які не відповідають їхнім дієтологічним потребам.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти