StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Церковне свято 14 березня: чому потрібно випрати простирадла цього дня

13 березня 2024, 14:25
Ми розповімо, яке свято 14 березня і що не можна робити цього дня.
Церковне свято 14 березня
Церковне свято 14 березня / Колаж Главред, фото: pixabay.com

14 березня Україна готується відзначити кілька значущих подій. Серед них кілька міжнародних свят, однак, особлива увага приділяється церковному святу.

Яке свято завтра в Україні?

В Україні та світі 14 березня відзначають кілька свят:

  • День українського добровольця

    відео дня
  • Міжнародний День боротьби проти гребель

  • Міжнародний день числа "Пі"

  • День метеликів

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні - процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, як 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом із Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "русского мира". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архієпископ Святослав, висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Церковне свято завтра

14 березня вшановують пам'ять преподобного Венедикта. Юнаком його відправили до Риму на навчання, але, не закінчивши навчання, молодий чоловік покинув місто разом із групою благочестивих людей. Через деякий час Венедикт зрозумів, що хоче стати відлюдником.

За переказами, преподобний Венедикт молитвою воскресив сина селянина із сусіднього села, який приніс померлого хлопчика в монастир. Саме для громади Монте-Кассіно, що поклала початок ордену, згодом названому орден бенедиктинців, преподобний Венедикт склав свій знаменитий статут, який став фундаментом усього західного чернецтва.

Що не можна робити завтра в церковне свято

  • спати на брудних і протертих простирадлах;

  • кричати на домашню худобу і бити її;

  • уникайте сварок і конфліктів у цей день.

У кого День ангела завтра?

День Ангела 14 березня святкують Олександр, Антон, Василь, Веніамін, Іван, Михайло, Нестор, Петро, Ян, Олександра, Анна, Антоніна, Дарина, Євдокія, Мотрона, Надія, Ольга.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти