StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Будять сусідів і не дають спати: чому собаки починають вити вночі

29 вересня 2023, 15:39
8010
Главред розповість, що зробити, щоб собака перестала вити вночі і будити сусідів.
Чому собаки починають вити вночі
Чому собаки починають вити вночі / колаж: Главред, фото: скріншот

Розлючені сусіди і виття ночами - проблеми, відомі практично всім господарям чотирилапих друзів. Мало хто знає, чому собаки люблять "поспівати", коли всі сплять, а ми розповімо.

Чому собаки починають вити вночі

Коли господар замислюється про те, чому собака скиглить і виє вночі, необхідно знати, що нічний "спів" може мати різні причини. Це може бути пов'язано з відчуттям самотності, стресом від відсутності господарів або реакцією на зовнішні звуки, наприклад, інших тварин або шум міста. Нічне виття також може бути способом привернути увагу господарів або висловити свою тривогу.

Коли собака виє: що це означає

Також виття собаки - це один із способів спілкування для цих тварин. Воно може бути викликане в якості виклику на боротьбу за територію або навіть відповіддю на виття іншої собаки з іншого приміщення.

відео дня

Що зробити, щоб собака перестала вити

Для початку, щоб заспокоїти свого вихованця, необхідно з'ясувати, що викликає виття у собаки, а вже потім вживати ефективних заходів. Ця ситуація може вимагати не тільки вашої особистої уваги, але й консультації з ветеринаром або тренером з поведінки собак.

І все ж є деякі заходи, які можна спробувати застосувати. Наприклад, створити затишне місце для снуі забезпечити собаці затишне місце для відпочинку, де вона відчує себе комфортно і безпечно. Також необхідно забезпечити фізичну активність і забезпечити достатньо руху тварині протягом дня, щоб втома допомогла собаці спокійно провести ніч.

Крім іншого, величезне значення має емоційна підтримка, потрібно приділяти достатньо уваги, ласки і часу для ігор з собакою, щоб знизити почуття самотності і занепокоєння. При цьому, можна тренувати собаку командам "тиша" або "спати", щоб вона могла реагувати на ваші вказівки.

Якщо проблеми з виттям зберігаються, зверніться за допомогою до ветеринара або зоопсихолога, щоб розробити індивідуальний план поведінки для вашої собаки.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти