StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Блогерка-мільйонниця показала простий рецепт карамелі та розповіла її секрет

9 лютого 2024, 15:19
Главред розповість, як правильно розтопити цукор для карамелі, щоб він не гірчив і не був занадто темним.
Блогер-мільйонник показала простий рецепт карамелі
Блогер-мільйонник показала простий рецепт карамелі / колаж: Главред, фото: скріншот

Карамель - універсальний солодкий продукт, який можна додавати до різної випічки та десертів, а також вживати, як окремий продукт. Наприклад, багато хто полюбляє карамель із горіхами у вигляді десерту до чаю. Однак мало хто знає, що карамель можна приготувати самостійно і швидко. Ми розповімо, як правильно розтопити цукор для карамелі.

Як приготувати карамель у домашніх умовах

Блогерка-мільйонниця Вікторія Киктенко, відома своїми експериментами з продуктами і не тільки, розповіла, як у домашніх умовах приготувати карамель із цукру.

Для карамелі вам знадобиться:

відео дня
  • каструля
  • вода - 200 мл
  • цукор - 200 г
  • вершки 33% і вище - 200 г
  • вершкове масло 82% - 50 г

Як приготувати карамель із цукру

Для того, щоб розпочати приготування, необхідно влити воду в каструлю з товстим дном і висипати в неї цукор, потім поставити це все на вогонь і чекати, поки варитиметься.

Головне - не відходити від плити і чітко спостерігати за тим, що відбувається в каструлі. Коли вода закипить, необхідно просто чекати і тримати її на маленькому вогні, поки цукор не звариться.

"Багато хто готує карамель без води. Просто насипають цукор і розплавляють його. Але це небезпечно, тому що цукор може просто згоріти і почорніти. Для того, щоб цього не було - просто чекаємо, поки кипить", - додає Вікторія.

За її словами, дуже важливо зловити правильний момент, коли потрібно додавати вершки. До цього моменту карамель має стати темнішою за бурштиновий колір, але й не коричневою, щоб не було гіркоти. Саме коли карамель набуде свого характерного кольору, необхідно дуже акуратно додати вершки кімнатної температури.

Коли вершки розтопляться в карамелі, її можна зняти з плити і додати масло. Його потрібно добре розмішати, а потім, за бажанням, додати трохи солі, якщо ви любитель солоної карамелі.

Коли карамель буде готова, її можна перелити в окрему ємність через сито (щоб була без кристаликів цукру) і чекати, поки охолоне. На цьому продукт готовий.

Дивіться відео про те, як приготувати карамель вдома:

@kik_vika_ ?Зробити смачну карамель удома-дуже дуже просто,можна й солону #food#рецепт#карамель#рецепти#готовимвместе#солонаякарамель♬ оригінальний звук - Kik_Vika_

Також вам може бути цікаво :

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти