StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Для чого господині кладуть лаврові листки у горщик з рослинами: секрет розкрито

9 лютого 2024, 11:27оновлено 11 лютого, 22:47
Лавровий листок є природним рішенням для поліпшення росту та здоров'я рослин. Главред з'ясував, чому досвідчені садівники його в якості добрива.
Для чого господині кладуть лаврові листки у горщик з рослинами: секрет розкрито
Добриво із лаврових листків - як приготувати добриво / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Лавровий листок може бути корисним для рослин як природне добриво. Він містить ефірні масла та інші речовини, які можуть покращити ґрунт і стимулювати ріст рослин. Лавровий листок може бути використаний як частка компосту або добрива для рослин, що допоможе підвищити родючість ґрунту та покращити умови для здорового росту рослин.

Авторка YouTube каналу "Дім та присадибна ділянка" садівниця та господиня Надія розповіла про "секретне добриво" для домашніх рослин від якого вони будуть ще краще зеленіти і розростатися.

Як потрібно додавати добриво для кімнатних рослин

Для того, як почати підживлення і застосовувати добриво для кімнатних рослин, потрібно знати прості правила.

Надія зазначає, що не можна вносити добрива в грунт раніше, ніж через кілька місяців після пересадки. Садівниця наголошує на тому, що також є підживлення, а надлишки добрива можуть стати причиною загибелі самої квітки.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, чим небезпечний лавровий лист, рекомендуємо наш матеріал: Чим небезпечний лавровий лист: дивовижні відомості про копійчану приправу.

Також до того, як вносити підживлення, нашу рослину треба обов'язково полити.

"Добрива потрібно додавати лише до відкритого ґрунту, адже якщо ви зробите концентрацію підживлення занадто високу, то це саме ця вода, яка буде в грунті врятує вашу квітку", - наголошує автор каналу.

Крім того, вона вказує на те, що слабкі і хворі квіти потрібно удобрювати надзвичайно обережно, застосовуючи для цього розчин слабкої концентрації.

"Не можна удобрювати рослини протягом усього року. Підгодівля не проводиться, коли рослина в стані спокою", - наголошує Надія.

Чому лавровий лист корисний в якості добрива

Садівниця Надія розповіла про добриво з лаврового листа, яке можна приготувати в домашніх умовах.

Вона додає, що листя з лавра має антисептичні та антибактеріальні властивості.

"Крім того, воно багате на вітаміни групи Е, а це, а також містить і калій, магній, кальцій, фосфор, залізо, натрій та цинк. І, нарешті, лавровий лист багатий на оцтову і мурашину кислоти, які надають відмінну стимулюючу дію на рослини. Все це робить його відмінним добривом для наших кімнатних рослин", - резюмує авторка каналу "Дім та присадибна ділянка".

Дивіться відео про те, як використовувати лаврові листки в якості добрива:

Як приготувати добриво із лаврових листків

Для приготування добрива з лаврових листків потрібно покласти 4 листки з лавра в літрову банку і залити гарячою водою із температурої до 70°C. Надія зазначає, що достаньо буде заповнити літрову банку гарячою водою на 2/3 її місткості.

"Лаврове листя має побути у воді не менше 3-4 годин. Через 3-4 години потрібно заповнити банку холодною водою до країв і після цього отриманий розчин вже можна поливати під корінь рослини", - резюмує Надія.

Садівниця також додає, що отриманим розчином можна оприскувати ваші домашні рослили. Однак вона застерігає, що такий вид добрива можна застосовувати для домашніх рослин не частіше ніж 1 раз на місяць.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти