StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Без них зміниться ціла планета: навіщо потрібні комарі – неочікувані факти

24 червня 2024, 18:39
1466
Якщо комарі почнуть зникати, то людина, рослинний і тваринний світ буде змушений адаптуватися до нових умов існування на планеті.
Без них зміниться ціла планета: навіщо потрібні комарі – неочікувані факти
Навіщо потрібні комарі / колаж: Главред, фото: pixabay

Комарі – це не тільки дрібні комахи, які покликані набридати людині в літній час. Їх призначення набагато масштабніше. До того ж, причин, навіщо потрібні комарі, досить багато.

У чому сенс життя комара

Ця комаха відіграє важливу роль у природній рівновазі, тому без неї світ не міг би залишатися в тому вигляді, в якому є на даний момент. Зокрема, набридлива мошкара є важливою ланкою в багатьох харчових ланцюгах. Без них повністю змінився б весь рослинний та тваринний світ. Навіть життя людини зазнало б серйозних змін.

Яку користь приносять комарі для людей

  • Личинки комарів володіють високою здатністю фільтрувати воду. Всього за 1 годину одна особина може пропустити через себе близько 1 літра води. Вони допомагають очищати водойми, бо харчуються продуктами розкладання рослин і водоростей.
  • Комарі приносять користь навіть після своєї загибелі. Після перетворення на дорослу особину лялечка виносить з собою з водойми величезну кількість мікроелементів, якими після смерті збагачують ґрунт.
  • Самці потрібні в природі для активного розмноження рослин. Вони на відміну від самок ведуть травоїдний спосіб життя і не використовують кров теплокровних в якості їжі. Самці запилюють рослини і сприяють їх розвитку.

Що буде якщо не буде комарів

Якщо комарі почнуть зникати, то людина, рослинний і тваринний світ буде змушений адаптуватися до нових умов існування на планеті.

  • Разом з ними зникнуть деякі види риб, які харчуються тільки цими комахами.
  • Вимруть або значно зменшиться кількість жаб і кажанів.
  • Багато рослин просто зникнуть, так як їх запилення відбувається саме завдяки самцям цього виду комах.
  • Відсутність комарів не стане причиною того, що пернаті помруть. Але їм доведеться шукати інші варіанти, чим харчуватися.

Який сенс від комарів – відео:

Чого бояться комарі?

Комарі недолюблюють певні запахи - наприклад, іланг-ілангу, лемонграсу, цитронелли, евкаліпта, лаванди та ялівцю. Це можна використовувати проти них: достатньо додати 3-5 крапель ефірної олії в аромалампу за кілька годин до сну і ще кілька крапель - на край ковдри або пледа.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти