StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені назвали овочі та фрукти, які знижують ризик смерті

1 березня 2021, 19:01
Результати дослідження показали, що щоденне вживання п'яти порцій фруктів і овочів пов'язане з найнижчим ризиком смерті.
ринок, овочі, фрукти
Вчені розповіли про користь овочів і фруктів / Фото pixabay.com

Американські дієтологи створили рекомендації по здоровому харчуванню для ефективної профілактики серцево-судинних захворювань і раку. Результати дослідження були опубліковані в журналі Американської кардіологічної асоціації Circulation.

Згідно з висновками вчених, високе споживання фруктів і овочів знижує ризик хронічних захворювань, включаючи серцево-судинні захворювання і рак, які є головними причинами передчасної смерті.

Результати дослідження показали, що щоденне вживання п'яти порцій фруктів і овочів пов'язане з найнижчим ризиком смерті. При цьому збільшення дози не демонструвало додаткової користі.

відео дня

Найбільше довголіття зафіксували у тих, хто вживав дві порції фруктів і три порції овочів щодня. Вчені назвали це поєднання "формулою п'ять на день".

До таких висновків вчені прийшли на основі аналізу даних двох досліджень 1984-2014 років – дослідження здоров'я медсестер і дослідження медичних працівників, в яких взяли участь понад 100 тисяч осіб.

читайте такожВисокий тиск: сік з цього овоча допоможе знизити його

Крім того, в огляд були включені дані про споживання фруктів і овочів, а також рівень смертності з 26 досліджень, що проводилися в 29 країнах Північної і Південної Америки, Європи, Азії, Африки та Австралії.

Таким чином, фахівці сумарно проаналізували дані понад два мільйони осіб.

Експерти підкреслили, що не всі фрукти та овочі однаково корисні. Так, крохмалисті овочі, такі як картопля, горох і кукурудза, а також фруктові соки не знижують ризик смерті від усіх причин або конкретних хронічних захворювань.

Найбільшою перевагою володіють:

  • зелені листові овочі, включаючи шпинат, салат і капусту,
  • фрукти та овочі, багаті бета-каротином та вітаміном С, такі як цитрусові, ягоди та морква.

  • Раніше головний редактор писав про те, що нове дослідження показує, що дієта з високим вмістом цукрової фруктоза може перешкодити правильному функціонуванню імунної системи.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти