StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Терапевт пояснила, чому навесні часто болить голова

3 квітня 2021, 00:47
За словами медика, причини, за якими кожен весняний період у безлічі людей серйозно посилюються і частішають головні болі, цілком прозаїчні.
Біль
Терапевт пояснили, чому навесні часто болить голова / kryšpín / flickr

Погане самопочуття і почастішання / збільшення сили головних болів навесні може викликати гарна погода. Про цю та інші причини весняних нездужань розповіла в коментарі порталу Москва24 лікар-терапевт вищої категорії Людмила Лапа.

За словами медика, різка зміна сезону, коли похмура погода змінюється сонячними днями, може легко спровокувати загострення хронічних захворювань ‒ у тому числі вегетосудинну дистонію. В кінцевому підсумку виникають серйозні спазми судин, які і викликають хворобливі відчуття. Іншою причиною головних болів вони називають авітаміноз.

Крім того, терапевт порадила вживати набагато більше продуктів, які багаті вітаміном В, а також приймати вітамін D після особистої консультації з фахівцем. Недолік таких мікроелементів гостро позначається на самопочутті людей, які схильні до захворювань судин і серця.

Лапа, тим менше, каже, що її рекомендації мають інформаційний характер і нітрохи не замінює консультації лікаря.

читайте такожПри яких головних болях потрібно негайно викликати швидку - відповідь невролога

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Дослідники встановили ефективність використання куркуми в усунення очних запалень і при цьому не знайшли ніяких ускладнень.
  • Група дослідників з Університетського коледжу Лондона довели, що освітлення червоного кольору може поліпшити зір (якщо воно погіршилося з віком).
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти