StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Стоматолог розповіла, які продукти зміцнюють здоров'я зубів

2 квітня 2021, 02:13
Відомий лікар-стоматолог Луїза Автанділян в деталях повідала, які продукти максимально зміцнюють здоров'я зубів, а які - надзвичайно для них шкідливі.
як лікувати зуби
Стоматолог розповів, які продукти зміцнюють здоров'я зубів / Flickr / Сіге plus

Правильно підібраний раціон харчування допоможе поліпшити стан зубної емалі, а також запобігти її руйнуванню. Про це в ефірі Радіо 1 заявила відомий лікар-стоматолог Луїза Автанділян.

За її словами, зубну емаль допоможуть захистити вживання риби і м'яса, свіжих овочів, фруктів і зелені. Крім того, говорить Автанділян, проблеми з зубами можуть виникати через хвороби ендокринної системи і шлунково-кишкового тракту. Тому для здоров'я порожнини рота потрібно не тільки візити раз на пів року до стоматолога, а й візити до ендокринолога і гастроентеролога.

Крім того, за словами медика, для збереження здоров'я ротової порожнини доведеться відмовитися від кислих і занадто солодких продуктів, а також навіть обмежити вживання свіжих соків до двох разів на тиждень. В інші дні стоматолог радить вибирати яблука, які корисні для зубів, оскільки через свою структуру "працюють" як зубна щітка.

Що стосується солодких газованих напоїв (Соса-Сola, Fanta і т.д.), каже Автанділян, через високий вміст цукру такі напої протипоказані тим, хто хоче надовго зберегти здоров'я зубів.

читайте такожНавіщо видаляти зуби мудрості і коли їх можна залишити: лікар дав відповідь

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти