StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Модні правила для жінок після 40 років, які можна порушити

14 червня 2021, 04:22
Щойно жінці виповнюється 40 років, як на неї з усіх боків валиться шквал шаблонів, як виглядати та що носити. Однак не всіх правил треба дотримуватися.
Модні правила для жінок після 40 років, які можна порушити
Не усіх модних правил треба дотримуватися / Instagram

У 20 років здається, що в 40 років жіноче життя вже йде на спад, і починається етап, в якому жінці вже багато чого не можна. Але коли ваше сорокаріччя почне переминатися з ноги на ногу біля вашого порогу, ви раптово виявите, що вчорашні бажання нікуди не поділися, й ви як і раніше хочете носити яскраві речі, короткі сукні та спідниці. І тоді здаватиметься, що всі модні правила щодо того, як одягатися після 40, встановили ті, хто поняття не мав, як себе почуває жінка в цьому віці.

А порад про те, як повинна виглядати жінка у 40 років, незліченна кількість. Але перш, ніж ламати себе й підлаштовувати під очікування суспільства, дізнайтеся про те, які правила стилю ви обов'язково маєте порушити, щойно візьмете життєву висоту 40 років.

Модні правила для жінок після 40, які можна порушити

Носити темні речі, щоб виглядати стрункою

Не слухайте тих, хто скаже вам, що однотонний темний гардероб зробить вас стрункою. Зовсім не факт, що це спрацює, та й цілком можливо, це не ваша мета. Інша справа, що темні речі можуть зробити ваше обличчя й образ в цілому старше. Тому забудьте це правило, й додавайте до гардеробу яскраві речі – вони відмінно освіжають образ й омолоджують його.

Модні правила для жінок після 40 років, які можна порушити
Темні речі після 40 років носити не обов'язково / Instagram

Не носити одяг без рукавів

Кажуть, що руки видають вік жінки, тому після 40 років їх потрібно ховати. Але якщо погода радує сонцем, навіщо ховати руки? На догоду кому? Сміливо носіть блузки та сукні без рукавів – в теплу пору вони доречні – якщо, звичайно, ви самі відчуваєте собі впевнено й комфортно в такому одязі.

Модні правила для жінок після 40 років, які можна порушити
Змішувати одяг без рукавів після 40 років можна / Instagram

Не носити короткі спідниці та сукні

Не варто відмовлятися від суконь та спідниць вище коліна тільки тому, що хтось назвав це еталоном стилю для жінок після 40 років. Звичайно, ніхто не кажн про те, щоб носити мініспідниці, в яких незручно сісти.

читайте такожУ моду повернулися чудові джинсові спідниці в стилі 90-хАле варіанти, які відкривають коліна та демонструють ваші ноги, нехай навіть не ідеальні – це те, що ви заслужили, й абсолютно не важливо, хто і що подумає.

Модні правила для жінок після 40 років, які можна порушити
Змішувати короткі сукні та спідниці після 40 років можна / Instagram

Не змішувати яскраві кольори або візерунки

Звичайно, якщо ви вирішите поєднувати речі неонового кольору з одягом з принтами, то навряд чи з цього щось гарне вийде, навіть якщо вам 20. Але загалом ніхто не може перешкодити вам змішувати візерунки і яскраві кольори – якщо це допоможе зробити ваш образ особливим, підкреслить вашу індивідуальність, то чому б і ні?

Модні правила для жінок після 40 років, які можна порушити
Змішувати кольори та принти після 40 років можна / Instagram

Фарбувати сиве волосся

Якщо ви відчуваєте внутрішню потребу пофарбувати волосся і таким чином приховати сивину, вас це надихає, й ви відчуваєте себе молодше, то це ваше право.

читайте такожМодні кольори волосся, які закрутять нам голову навесні та вліткуАле всі ті, кому подобається сірий колір волосся, до того ж, якщо сивина та колір шкіри обличчя гармонійно поєднуються, й особисто вас сивина не дратує, то ви не зобов'язані фарбувати волосся. Це індивідуальний вибір, і правил тут бути не може.

Модні правила для жінок після 40 років, які можна порушити
Фарбувати чи не фарбувати сиве волосся - вибір кожного / Instagram

Стригти волосся коротко

Не поспішайте прощатися зі своїм довгим волоссям відразу після того, як ви відзначили своє 40-річчя. Так, короткі стрижки пасують всім незалежно від віку, але якщо у вас гарне довге волосся, й воно вам подобаються, то навіщо його стригти? Єдине, що ви повинні робити з довгим волоссям – доглядати за ними, щоб ваша шевелюра випромінювала здоров'я.

Модні правила для жінок після 40 років, які можна порушити
Стригти коротко волосся після 40 років не обов'язково / Instagram

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти