Шмигаль розповів, якою буде ціна на газ у жовтні

6 вересня 2020, 00:43
З вересня ціна на газ для населення почне підвищуватися. Цей процес продовжиться і під час опалювального сезону.
Газ, ціни
До літа блакитне паливо в Україні знову подешевшає / УНІАН

Ціна на газ для населення в Україні в жовтні 2020 коливатиметься від 4700 до 5000 гривень за тисячу кубометрів. Після закінчення опалювального сезону блакитне паливо знову подешевшає.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 4 вересня в ефірі телеканалу Україна 24 .

Глава Кабміну нагадав, що якщо взяти останні п'ять років, то ціна на газ в серпні становила 3700 грн, у вересні починалося сезонне зростання до близько 4200 грн за тисячу кубів.

відео дня

"Тобто це 4 грн 20 коп. за куб. Це найнижча ціна за останні п'ять років, і це найнижчий рівень цін в принципі за час незалежності. Це вільний ринок, людина може вибирати постачальника. Є конкуренція, і це сприяє зниженню ціни. Звичайно, є сезонне поведінка цін на газ. Взимку газ, природно, коштує дорожче, ми будемо платити за нього більше", - зазначив Шмигаль.

Скільки коштуватиме газ взимку, поки що невідомо. Ціну на газ повинен відрегулювати ринок.

"Однак після зимового підвищення ціни піде весняне і літнє падіння, і газ буде коштувати дешевше", - додав прем'єр-міністр.

Ціни на газ в Україні

  • 4 вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив, що в Україні відбудеться нове підвищення цін на природний газ.
  • 1 вересня голова правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв пояснив різке підвищення ціни на газ у вересні ринковою тенденцією. За його словами, перед зимовим сезоном ціни різко зростають після літнього падіння.
  • 6 серпня ГК "Нафтогаз України" визначила річну ціну на газ для населення на рівні 4,73 гривні за кубометр з ПДВ і без урахування вартості розподілу (доставки).
  • 5 серпня "Нафтогаз України" встановив ціну на природний газ для побутових клієнтів в серпні 2020 року на рівні 3,24 грн / куб. м з ПДВ і без урахування вартості розподілу (доставки).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти