Перше інтерв'ю: Навальний розповів про жахи отруєння і лікарів-вбивць

1 жовтня 2020, 18:55
Політик упевнений, що отруїти його хотів особисто Володимир Путін.
Навальний
Навальний дав перше інтерв'ю після отруєння / Reuters

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого отруїли Новачком, розповів про події, що передували його отруєнню, про лікування в Німеччині і плани повернутися в Росію.

Про це він повідав у своєму першому інтерв'ю німецькому журналуSpiegel після виходу з коми.

"Я вмиваюся холодною водою, сідаю на унітаз і чекаю, знову вмиваюся. А потім думаю: якщо я не вийду зараз, вже ніколи звідси не виберуся. І найголовніше розуміння: болю немає, але ти знаєш, що вмираєш. Вмираєш прямо зараз. При цьому взагалі нічого не болить. Я виходжу з туалету, повертаюся до бортпровідника - і замість того, щоб попросити про допомогу, на свій власний подив кажу: "мене отруїли. Я вмираю". І лягаю перед ним на підлогу, щоб померти. Його обличчя-останнє, що я бачу: обличчя, яке дивиться на мене з легким подивом і легкою посмішкою", - розповів Навальний.

Після цього опозиціонер пам'ятає, що лежав на підлозі, а навколо нього зібралися люди. Він почув питання "є проблеми з серцем?", але болю у Навального не було.

читайте такожУ Кремлі жорстко відреагували на звинувачення Навального на адресу Путіна

"Мені зовсім не боляче, я просто знаю, що вмираю. Потім голоси стають тихіше, жіночий голос кричить: "Не втрачай свідомість!". Потім все закінчується. Я знаю, що я мертвий. Тільки пізніше з'ясується, що я помилявся", - повідомив опозиціонер.

"На мій погляд, головний лікар лікарні в Омську гірше, ніж таємні агенти, які вбивають людей. Принаймні, для них вбивство - професія. А він все знає, але розповідає світу щось про порушення обміну речовин або що я випив багато самогону. Люди, які називають себе лікарями і готові чекати, поки я помру - чи ненавиджу я їх? Напевно. Чи хочеться мені взяти в руки меч і відрубати їм усім голови? Ні. Я за верховенство закону. Цих людей потрібно судити справедливим судом", - сказав Навальний.

Опозиціонер вважає, що до його отруєння особисто причетний президент Володимир Путін. Він зазначає, що російська влада не збиралися випускати його з країни, проте пізніше змінила своє рішення:

"Вони чекали моєї смерті, але завдяки підтримці і зусиллям моєї дружини все це загрожувало обернутися таким собі реаліті-шоу "Навальний вмирає в Омську". І багато людей, яким я дуже вдячний, сказали:"ми не хочемо дивитися це шоу".

Навальний планує повернутися в Росію.

"Відмова від повернення означала б, що Путін досяг своєї мети. Зараз моє завдання - залишитися тим хлопцем, який не боїться. І я не боюся! Нехай мої руки тремтять, це не через страх, а через цю штуку. Дарувати Путіну такий подарунок і не повертатися до Росії я не збираюся", — говорить політик.

  • Нагадаємо, Олексія Навального 20 серпня екстрено госпіталізували до однієї з лікарень Омська, політик перебував у реанімації і впав у кому.
  • Пізніше опозиціонера літаком відправили на лікування в берлінську клініку Шаріте.
  • На початку вересня в уряді Німеччини заявили, що Навальний отруєний отрутою з групи Новачок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти