З'ясувалася причина аварії суховантажу в Чорному морі

11 березня 2021, 21:19
Аварія сталася сьогодні між 4 і 6 годинами. Причиною стала негода, сильний шторм на морі. На борту суховантажу було 13 громадян України - членів екіпажу.
Volgo Balt 179
Причина аварії суховантажу / shipspotting.com

Причиною аварії суховантажу Волго Балтімор у Чорному морі з українським екіпажем стала негода, повідомив тимчасовий повірений у справах України в Румунії Паун Роговей у коментарі телеканалу Україна 24.

"Пошукова операція триває. Аварія трапилася десь між 4 і 6 годинами. Дійсно, причиною став сильний шторм. Судно йшло під прапором Коморських островів. На борту було 13 громадян України - членів екіпажу", - сказав він.

На місце аварії перекинули румунський фрегат Regina Maria, який тепер братиме участь у операціях з пошуку і порятунку зниклого безвісти українця. Таке рішення схвалив начальник штабу Військово-Морських сил Румунії контрадмірал Міхай Панайт у четвер, 11 березня.

читайте такожУ Криму скаржаться на Україну і погрожують Києву міжнародними судами

За інформацією міністерства національної оборони Румунії, на фрегаті знаходиться вертоліт Puma Naval, оснащений спеціальним аварійно-рятувальним обладнанням (електрична лебідка, носилки та рятувальний кошик, система плавучості, прожектор, човен, рятувальні жилети з комплектом виживання, аварійний маяк), а також група водолазів, готових до рятувальної операції.

  • В Чорному морі, в 70 морських милях від румунського порту Констанца, затонув суховантаж Volgo Balt 179 на борту якого знаходилися 13 членів екіпажу.
  • Як йдеться у повідомленні GSP Offshore, що належить компанії судно GSP Falcon врятувало із затонулого суховантажу десятьох з 13 членів екіпажу, двоє моряків загинули, пошуки ще одного тривають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти