"ЗСУ потрібно вчасно перейти до оборони на Курщині": генерал попередив про небезпеку

16 серпня 2024, 11:00
272
Наступальні операції українських воїнів на Курщині уповільнилися, тому що російські окупанти перекидають на цей напрямок свої ресурси.
Игорь Романенко, украинские военные
ВСУ треба вчасно перейти до оборони на Курщині, зазначив Романенко/ колаж: Головред, фото: Главред, 14 ОМБР Романа Великого

Наступ українських військових в Курській області продовжується, але він уповільнився, тому що російські окупанти перекидають на цей напрямок свої ресурси.

Українським військовим важливо вчасно перейти з наступальних дій до оборони на Курщині. Про це сказав засновник Благодійного фонду "Закриємо небо України", генерал, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ (2006-2010) Ігор Романенко в ефірі "Еспресо".

"Дії наступального характеру продовжуються з боку Сил оборони України, але вони уповільнились, і зрозуміло чому. Ресурс збирає ворог, ресурс збирає різними способами, тобто те, що у них було на кордоні початково, те, що вони зібрали з областей навколо Курської, і перекинули на цей напрям – все це не спрацювало, не зупинило просування", – розповів генерал.

відео дня

Він зазначив: це логічно, що наступ захисників України уповільнюється після перекидання Росією додаткових ресурсів на Курщину.

"І тому частково йде перекидання і з ділянок фронту, особливо з південного напрямку, з Севастополя бригада морської піхоти. Крім того, по Російській Федерації, перекидають з Мурманську зі стороковиками, яких Путін обіцяв, що вони ніколи не будуть брати участь у бойових діях. З Калінінградської області і з інших. Поступово додається озброєння, техніка ворога, тому уповільнюється просування і це говорить про те, що, можливо, підходить той час, коли Силам оборони України буде доцільно перейти від наступальних дій до оборонних", – зазначив Романенко.

За його словами, дуже важливо це зробити своєчасно, з урахуванням об'єктивних обставин, які складаються, і таким чином, якщо навіть буде ресурс у ворога перевищувати в системі оборони, його перемелювати.

Хто такий Ігор Романенко

Романенко Ігор (9 квітня 1953, Ніжин) - український військовик. Генерал-лейтенант у відставці, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор. Заступник начальника Генерального штабу ЗС України (2006-2010), пише Вікіпедія.

Операція в Курській області – останні новини

Раніше повідомлялося, що ЗСУ звільнили на Курщині ще 4 села і просуваються далі. За даними аналітика Bild з аналізу відкритих даних, ЗСУ продовжують просування в Курській області та змогли звільнити 4 населені пункти.

Президент України Володимир Зеленський висловився про бої під Курськом. Ні експерти, ні західні військово-політичні кола високопосадовців не знають кінцевої мети Курської операції.

Нагадаємо, у Зеленського назвали мету боїв на Курщині. Радник глави Офісу президента зазначив, що ціллю операції в Курській області є захист цивільного населення областей України, що межують із Росією. За словами Михайла Подоляка, Україна не зацікавлена в окупації.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти