У Росії "плюс" іще один морський носій "Калібрів": що відомо

11 жовтня 2024, 18:59
1783
Росіяни презентували черговий новий підводний човен.
У Росії
У РФ - поповнення носіїв "Калібрів" / Колаж Главреда. Фото: aoosk.ru

Російські окупанти спустили на воду новий підводний човен "Якутськ", який здатен нести крилаті ракети "Калібр", ідеться у повідомленні пресслужби підприємства "Адмиралтейские верфи" у Санкт-Петербурзі.

ДЕПЧ "Якутськ" будується для Тихоокеанського флоту Росії.

Він став шостим підводним човном серії (шифр "Варшавянка" — основний клас неатомних підводних човнів ВМФ Росії) для Тихоокеанського флоту, який заклали на підприємстві у серпні 2021 року.

відео дня

Якутськ - характеристики:

  • водотоннажність 3,95 тис. т
  • швидкість підводного ходу – 18 вузлів
  • глибина занурення – 300 м
  • екіпаж – 52 особи
  • автономність плавання – 45 діб
  • дальність підводного плавання на економічній швидкості – 400 морських миль.

ракета Калибр инфографика
Ракета Калібр - характеристики / Інфографіка: Главред

Новини Росії - головне про зброю ворога

Нагадаємо, Росія у понеділок, 7 жовтня, вивела на бойове чергування ядерний ракетний комплекс "Ярс". Подія збіглася у часі з днем народження диктатора Володимира Путіна. У Росії стверджують, що "жодна ППО світу не здатна перехопити" ракети з цього комплексу, а заряду вистачить на знищення цілого міста.

Це сталося після гучного провалу з запуском міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат" у Росії. Напередодні з'явилися підтвердження, що четвертий за рахунком пуск цієї ракети не відбувся - боєприпас вибухнув просто на майданчику космодрому.

Понад те, експерт Дмитро Снєгирьов звернув увагу, що виведення росіянами на бойове чергування ядерного комплексу "Ярс" збіглося не тільки з днем народження Путіна (7 жовтня), а й з новим засіданням "Рамштайн". Втім, вважає Снєгирьов, це все ще "політичний блеф" Кремля.

У своєму блозі на Главреді експерт зауважив, Кремль не полишає намірів і надалі використовувати ядерний шантаж — вже як елемент диктату.

"На тлі того, що ядерну доктрину Російської Федерації двічі поставили під сумнів, у Кремлі вирішили витягнути ще один "джокер" з Ярсом", — пояснив Снєгирьов.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти