Росія у відповідь на звинувачення в отруєнні Навального засипала ЄС запитаннями

16 вересня 2020, 08:58
У Росії не можуть зрозуміти, навіщо їм отруювати Навального, і чому німецькі лікарі не хочуть співпрацювати з російськими медиками.
Навальний
Росія засипала ЄС запитаннями у справі Навального / Reuters

Росія намагається довести свою непричетність до отруєння Олексія Навального. Постійне представництво РФ при Євросоюзі підготувало для ЄС низку запитань у зв'язку зі справою опозиціонера.

Запитання опубліковані на сайті представництва.

Зазначимо, дипломати підготували ці запитання до майбутніх дебатів в Європейському парламенті, щоб вказати на "численні невідповідності", що стосуються справи Навального.

Зокрема, у Росії не можуть зрозуміти, навіщо їм отруювати Навального, і чому німецькі лікарі не хочуть співпрацювати з російськими медиками.

Ось список запитань:

  • Чи буде якесь обґрунтування передбачуваного рішення російської влади отруїти Навального речовиною з групи "Новачок", що потрапляє під Конвенцію про заборону хімічної зброї, в російському місті з населенням у півмільйона осіб, щоб потім докласти максимальних зусиль для його порятунку і відправлення на лікування до Німеччини, щоб там цей "Новачок" був ідентифікований?
  • Навіщо російській владі отруювати Навального, якщо рівень його фактичної популярності становить орієнтовно 2%?
  • Чому влада Німеччини так неохоче надає Росії результати токсикологічного дослідження або оприлюднює, якщо Берлін впевнений, що Навальний був отруєний?
  • Чому німецькі лікарі ухиляються від діалогу з російськими медиками, попри очевидні невідповідності в симптомах, результатах аналізів і діагнозі Навального?
  • Чому заявляється, що хімічна речовина "Новачок" розроблялася в СРСР і Росії, хоча фахівці західних держав і центри НАТО розробляли речовини, що належать до цієї групи?
  • Чому співробітники поліції і спецслужб супроводжували Навального до лікарні "Шаріте". Берлін знав щось таке, чого не знали в Москві й Омську?
  • Що стоїть за історією з пляшкою води Навального і нібито слідами отрути на ній? Камери відеоспостереження і фотодокументи не доводять, що Навальний користувався пляшкою в аеропорту Томська. Якщо політик пив з пляшки раніше або в літаку до Москви, як пляшка потрапила до Німеччини?
  • Чому жоден німецький лікар не дав кваліфікованого висновку у справі Навального, на відміну від російських колег?

Отруєння Навального - про що йшлося раніше:

  • 14 вересня президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з лідером Франції Еммануелем Макроном заявив, що голослівні звинувачення у справі Олексія Навального недоречні.
  • 14 вересня президент Франції Еммануель Макрон провів телефонну розмову з главою Кремля Володимиром Путіним і сказав йому, що французькі експерти підтвердили отруєння Навального Новачком.
  • 14 вересня лабораторії Франції та Швеції підтвердили факт отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального речовиною з групи Новачок.
  • 14 вересня лікарі клініки Шаріте від'єднали Олексія Навального від апарату штучної вентиляції легенів.
  • 2 вересня в Кабміні Німеччини заявили, що лабораторія Бундесверу (збройні сили Федеративної Республіки Німеччина) знайшла в організмі російського опозиціонера Олексія Навального сліди отрути з групи Новачок.
  • 22 серпня Навального привезли до Берліна для лікування в клініці Шаріте.
  • 20 серпня російський опозиціонер Олексій Навальний відчув себе зле під час авіаперельоту з Москви до Томська. Літак екстрено посадили в Омську, політика госпіталізували і приєднали до апарату ШВЛ. Політик впав у кому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти