Навальний озвучив прогноз щодо повернення в Росію

18 жовтня 2020, 20:56оновлено 18 жовтня 2020, 21:29
Опозиціонер поділився подробицями реабілітації після отруєння.
Навальний
Олексій Навальний / Reuters

Російський опозиційний політик Олексій Навальний заявив, що після реабілітації твердо вирішив повернутися в Росію, незважаючи на те, що в цій країні на нього вчинили замах.

"Звичайно, я повернуся. Якщо я цього не зроблю, це буде ідеальним результатом для них. Вони хотіли б, щоб я став просто ще одним політемігрантом", - сказав він в інтерв'ю американському тижневику New Yorker.

За словами Навального, поки про такі плани говорити рано, оскільки після отруєння він ще досить слабкий.

відео дня

"Я як маленький дідок. Я був у інтенсивній терапії 26 днів, тому я думав, що я повернуся до нормального стану після ще 26. Минуло не так вже й багато часу, але я помічаю дивні речі. Наприклад, я втратив будь-яку гнучкість. Я як Залізний Дроворуб з "Чарівника країни Оз", - повідомив він.

читайте такожНімеччина Навальним шантажуватиме РФ по Північному потоку-2 - ПономарьовНавальний додав, що намагається більше гуляти на свіжому повітрі, проте його стан поки не можна назвати стабільним. Політик поскаржився, що після отруєння йому складно зосередитися. Він не сумнівається в препараті, який потрапив до нього в організм – це отрута Новачок.

"По всій видимості, Новачок був на чомусь, до чого я доторкнувся. Кажуть, якщо вдихнеш його, то помреш дуже швидко, якщо проковтнеш з їжею, - протягом години. Якщо доторкнешся до нього, то це займе близько трьох годин. Але ніхто не знає, де він був. Ніхто не знає, як ця нова версія Новачка діє", - упевнений Навальний.

Отруєння Навального

  • 14 жовтня видання The New York Times повідомило, що 6 високопоставлених російських чиновників, які імовірно причетні до отруєння новачком лідера опозиції Олексія Навального, будуть покарані Євросоюзом і потраплять під санкції.

  • 14 жовтня отруєний Новачком російський опозиціонер Олексій Навальний назвав суму лікування у німецькій клініці Шаріте і розповів, хто оплатив рахунок.

  • 12 жовтня глави МЗС Європейського Союзу схвалили пропозицію Франції та Німеччини щодо санкцій відносно російських чиновників і організацій, звинувачених в отруєнні лідера опозиції Олексія Навального нервово-паралітичною речовиною з групи Новачок.

  • 6 жовтня Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) заявила, що її аналіз підтвердив, що у зразках крові та сечі Олексія Навального є токсичні хімікати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти