Клініку Шаріте, де лежить Навальний, закрили для ЗМІ

24 серпня 2020, 12:36
Російський опозиціонер перебуває під захистом Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини.
Навальний
До клініки, де лікують Навального, не пускають журналістів / Reuters

Територія лікарні "Шаріте" в Берліні, в якій лікують російського опозиціонера Олексія Навального, закрилася для співробітників засобів масової інформації.

Про це повідомляє "РИА Новости".

На такий крок керівництво клініки пішло у зв'язку з поведінкою низки представників ЗМІ. Вони створювали складності для відвідувачів, а також персоналу.

У пресслужбі зазначили, що відвідування хворого дозволяється тільки для одного ближнього родича. Водночас він, природно, має підтвердити свою особистість і спорідненість.

Як повідомило німецьке агентство DPA, Навальний знаходиться під захистом Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини.

Відомство відповідає за захист держслужбовців, а також іноземних гостей під час державних візитів.

Як відомо, Олексій Навальний 20 серпня потрапив до реанімації лікарні Омська після того, як йому стало зле в літаку. Опозиціонера приєднали до апарату штучної вентиляції легенів. Потім стало відомо, що він впав у кому.

Прессекретарка Навального Кіра Ярмиш стверджувала, що політик отруєний, і відповідальність за отруєння лежить на російському президентові Володимирі Путіні.

читайте також"Зрозумілий діагноз": Омські медики розповіли подробиці стану НавальногоНагадаємо, російському опозиціонеру Олексію Навальному в Німеччині присвоїли особливий статус "гостя канцлера". Це зроблено для максимального захисту політика, пояснює німецький журналіст Тео Колл.

Про це повідомляє телеканал ZDF.

"Це був не політичний сигнал, а бюрократичний трюк, покликаний забезпечити максимальний захист російського політика з боку поліції", — цитує Колла телеканал.

Додамо, що слова журналіста підтвердили в Міністерстві внутрішніх справ Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти