Курська операція України: РФ розпочала контрнаступ, а ЗСУ переходять в оборону

12 вересня 2024, 03:00
256
Зараз зрозуміло, що ресурсу для того, щоб проводити наступальні дії, вже в Сил оборони України обмаль.
Курська операція України: РФ розпочала контрнаступ, а ЗСУ переходять в оборону
Ситуація на Курщині змінилася / Коллаж: Главред, фото: СтратКом, DeepState

В Курській області ситуація загострюється, тому Україна переходить в стан оборони. Про це в ефірі "Київ24" генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко.

"Вона буде складатися таким чином, в кого зі сторін будуть які засоби, резерви тощо. Але зараз зрозуміло, що ресурсу для того, щоб проводити наступальні дії, вже в Сил оборони України обмаль. І тому треба на ключових позиціях, формувати системи оборони. Зокрема в районі, обмеженому річкою Сейм. І бажано, щоб цей район звільняли від присутності російських військ", – пояснив Романенко.

Хто такий Ігор Романенко

Романенко Ігор (9 квітня 1953, Ніжин) - український військовик. Генерал-лейтенант у відставці, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор. Заступник начальника Генерального штабу ЗС України (2006-2010), пише Вікіпедія.

відео дня

Як заявив генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко, ситуацію для Сил оборони на Курщині не можна назвати простою. Він пояснює, що для успішного захисту потрібні резерви, які вже були задіяні українською стороною для наступу на цьому напрямку.

"Сили оборони багато в чому задіяли свої ресурси для того, щоб нарощувати зусилля щодо наступу і тепер треба переходити в оборону. А ворог сформував угруповування досить потужне і нарощує свої можливості. Загалом ця ситуація була прогнозована і нам треба було заздалегідь підсилювати оборонні можливості, будувати системи оборони. А якщо є якісь можливості – завдати ще, про це казали західні джерела говорили, ще одні наступальні дії на іншому напрямку", – додав Романенко.

Що відомо про операцію ЗСУ в Курській області?

Операція ЗСУ в Курській області - військові заходи України, спрямовані на вирішення питань безпеки своєї країни на території агресора Росії.

Українські військові 6 серпня перетнули українсько-російський кордон і почали бойові дії в Курській області. Встановлено контроль над понад 82 населеними пунктами. Прорив углиб російської території - понад 35 кілометрів.

Можливими цілями ЗСУ називають відтягування російських військ із фронту в Україні та примус Росії до справедливого миру.

Бої тривають. Українська армія просувається вперед.

Курська операція - останні новини

Нагадаємо, що РФ починає вибивати ЗСУ в Курській області. Окупанти переправилися через понтонні переправи, через річку Сейм у Глушківському районі, посилили свій наступальний потенціал і активно атакують з Кореньово.

Окрім цього, Росія кинула 35 тисяч окупантів на контрнаступ під Курськом. Мета противника - деблокувати Глушківський район, повернути контроль над трасою Кореневе-Троїцьке і над логістикою Кореневе-Сафонівка з подальшим полегшенням логістики до північного фронту.

На фоні нових боїв Зеленський розповів про "план перемоги" України. За словами президента, він в більшості залежить від підтримки США та інших партнерів і матиме психологічний, політичний та військовий вплив на РФ, сказав президент.

Інші новини про фронт:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти