Зможе вистояти і без підтримки США: Блінкен видав заяву про війну в Україні

20 липня 2024, 10:55
328
Блінкен наголосив, що будь-яка нова адміністрація повинна буде враховувати сильну двопартійну підтримку України в Конгресі.
Зможе вистояти і без підтримки США: Блінкен видав заяву про війну в Україні
Блінкен дав прогноз війни в Україні / колаж: Главред, фото: 56-та окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, ОП

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що Україна зможе "вистояти на власних ногах у військовому, економічному та демократичному плані" без підтримки США

Зазначається, що Блінкен вперше прямо заговорив про те, що колишній президент Дональд Трамп може виграти вибори в листопаді та відмовитися від зобов’язань перед Україною, передає видання Associated Press.

Натомість держсекретар висловлює впевненість, що завдяки підтримці понад 20 європейських країн Україна зможе вистояти і без підтримки Сполучених Штатів.

відео дня

Блінкен заявив у п'ятницю, що будь-яка нова адміністрація повинна буде враховувати сильну двопартійну підтримку України в Конгресі в інтересах протидії спробам лідера Росії Володимира Путіна розширити територію та вплив Москви.

Що відомо про The Associated Press?,

Associated Press (скор. AP) — одне з найбільших у світі інформаційне агентство США, всесвітня новинарська мережа. Агенція заснована в травні 1846 р. за ініціативи видавця газети "Нью-Йорк сан" Мозеса Біча. Штаб-квартира розташована в Нью-Йорку. АР обслуговує тисячі ЗМІ (преса, радіо, телебачення) в різних країнах, обмінюється інформацією з багатьма іншими міжнародними і національними інформагентствами, зокрема з українським національним агентством УНІАН, пише Вікіпедія.

Військова допомога Україні

Нагадаємо, що Норвегія передасть Україні винищувачі F-16. Норвегія бере участь у підготовці українських пілотів у Данії з осені 2023 року і продовжуватиме підтримувати навчальні заходи. Загалом країна обіцяє надати шість літаків, повідомили у пресслужбі уряду Норвегії.

Франція передасть Україні новий пакет допомоги. В новий пакет допомоги від Франції, за даними ЗМІ, ввійде більше сотні бронемашин, артилерійські установки Caesar та кілька десятків легких танків. Крім того, Франція передбачає постачання Україні протитанкових ракет, вантажівок і радарів.

Греція планує через США передати Україні 32 винищувачі F-16. Афіни зважилися на таке рішення, оскільки хочуть модернізувати 82 літаки F-16 у Block-70 і закупити у Франції 24 винищувачі четвертого покоління Rafale.

Хто такий Ентоні Блінкен?

Ентоні Блінкен - державний секретар США з 26 січня 2021. Заступник радника з національної безпеки президента США Барака Обами з 2009 до 2013. Під час президенства Обами, допомагав США з політикою в Афганістані, Пакистані та ядерною програму в Ірані, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти