Зеленський звільнив від сплати соцвнеску низку підприємців

30 травня 2020, 00:28оновлено 30 травня 2020, 01:24
Глава держави підписав внесення змін до закону.
Фінансове послаблення для підприємців / Фото: УНИАН
Фінансове послаблення для підприємців / Фото: УНИАН

Президент Володимир Зеленський поставив підпис під внесенням змін до закону про збір та облік єдиного соціального внеску.

Як повідомляє прес-служба глави держави, внесені поправки в закон Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування щодо усунення дискримінації по колу платників, що прийнятий парламентом 13 травня 2020 року.

Зміни передбачають, що самозайняті особи та фізособи-підприємці з основним місцем роботи звільняються від сплати за себе єдиного соціального внеску за ті місяці, за які сплатив страховий внесок роботодавець з 1 січня наступного року.

відео дня

читайте також"Ми робимо це для українців": Зеленський дав хід закону про ринок земліУ документі уточнюється, що для фізосіб-підприємців, членів фермерського господарства та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, скасовується необхідність платити мінімальний розмір ЄСВ за місяці, протягом яких вони не отримували прибуток. Нововведення не торкнуться тих ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Також даний закон передбачає державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП, які не здійснювали такої діяльності і не отримували доходів за період, починаючи з 2017 року, шляхом списання їм сум недоїмки по соцвзновам і штрафів.

Як раніше повідомлялося, Зеленський вніс до парламенту як невідкладний законопроект під №3553, який присвячений удосконаленню окремих питань виконання військового обов'язку і ведення військового обліку в Україні.

Нагадаємо, раніше в Генеральному штабі ЗСУ повідомили про те, що міністром оборони Андрієм Тараном був підписаний наказ про призов на військову службу офіцерів запасу протягом червня-липня 2020 року. Всього призову підлягають (по 16 військово-обліковими спеціальностями) близько 500 таких офіцерів (у віці до 43 років).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти