Зеленський розповів про стратегію протистояння РФ у Чорному морі

4 липня 2021, 13:40
Чорноморський регіон мілітаризується через агресію РФ, підкреслив президент.
Зеленський оцінив навчання Сі Бриз-2021
Володимир Зеленський / прес-служба президента

Україна завдяки міжнародним військовим навчанням Сі Бриз - 2021 не допустить обмеження свободи судноплавства в Чорному морі з боку Росії, заявив президент Володимир Зеленський.

Як підкреслив він під час виступу в Одесі на урочистих заходах з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України, трансляція якого проходила в Facebook Офісу президента, навчання Сі Бриз - 2021 є "черговим іспитом для українських військових моряків на сумісність з кращими флотами світу і перевіркою якості їх дій у складі багатонаціонального з'єднання".

"Сі Бриз - 2021 демонструє нашу єдність у протистоянні військовим загрозам, які посилюються в Чорноморському регіоні через його мілітаризацію і через агресивні дії Російської Федерації. Це показує всім нашу непохитність у відстоюванні норм, у відстоюванні принципів міжнародного права. Це показує всім, що ми не допустимо обмеження свободи судноплавства в Чорному морі і узурпації суверенного права України як морської прибережної держави", - підкреслив Зеленський.

читайте такожКорвет, бойові катери і безпілотники: Зеленський анонсував переозброєння ЗСУ

Нагадаємо, 23 червня росЗМІ повідомили, що біля берегів окупованого РФ Криму в Чорному морі співробітники прикордонної служби Федеральної Служби безпеки нібито зробили " попереджувальні" постріли в бік британського есмінця Defender.

ФСБшники відкривали вогонь біля мису Фіолент, оскільки есмінець "перетнув кордон РФ". Також з метою "попередження" за курсом Defender метнув бомби військовий літак Су-24М.

Російська сторона стверджує, що після таких заходів есмінець покинув кордони "територіального моря" РФ.

Пізніше в МЗС України і Міноборони Британії відреагували на заяву Росії про обстріл британського есмінця Defender. Росіяни, мабуть, стріляли "невидимими бомбами", так як британська сторона ніяких атак не зафіксувала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти