Зеленський для The Financial Times перерахував противників реформ

1 листопада 2020, 22:24оновлено 1 листопада 2020, 22:58
За словами глави держави, заважають розвитку країни маріонетки Кремля і олігархи.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський розповів про рішення КСУ та його наслідки / GettyImages

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за скандальним рішенням Конституційний суд і іншими атаками на антикорупційну реформу стоять впливові олігархи і маріонетки Кремля.

"Особливе занепокоєння викликає той факт, що існує ряд інших подань від проросійських депутатів і тих, кого підтримують олігархи, які перебувають на розгляді в Конституційному суді, і які покликані скасувати наші останні найважливіші реформи в таких сферах, як земля, банківська справа і Антикорупційний суд", - написав він у колонці для американського видання Financial Times.

Зеленський порівняв атаку на Україну через її демократичні установи з військовим конфліктом на Донбасі. Президент підкреслив, що удар по антикорупційній інфраструктурі є спробою зруйнувати основну частину досягнень у цій сфері. Він зазначив, що гине те, що виникло після Революції гідності завдяки українському громадянському суспільству та підтримці західних партнерів.

відео дня

читайте також"Всім стало страшно": Зеленський пройшовся по скандальному рішенню КСУ"Лідери цієї кампанії добре відомі: це коаліція довірених осіб Росії і деяких видних українських олігархів, які відчувають загрозу від діяльності наших антикорупційних установ. Вони виступають проти інтеграції з ЄС і НАТО, співпраці України з МВФ і суспільства, заснованого на правилах, яке принесло б користь 99%, а не тільки 1%", - додав він.

Глава держави підкреслив, що "ніколи не дозволить цим темним силам досягти успіху у своїй спробі контрреволюції". За словами українського лідера, український народ прагне до викорінення корупції та заснування верховенства права.

Скандальне рішення КСУ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти