Зеленський прямо звинуватив РФ у військовій агресії проти України

16 липня 2020, 17:30оновлено 17 липня 2020, 01:51
Глава держави підкреслив, що країна втратила як свої території, так і громадян.
Зеленський
Зеленський звинуватив Росію у військовій агресії проти України / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський публічно заявив, що Україна вже протягом шести років бореться з військовою агресією Росії і робить все можливе для того, щоб в державі настав мир.

"Сьогодні, шостий рік поспіль, ми захищаємо свій суверенітет від російської агресії. Ми платимо за це високу ціну – життя наших громадян. Сьогодні весь цивілізований світ визнає, що Україна робить все для настання такого бажаного миру. Справедливого миру. Миру в нашому розумінні цього слова. Саме того миру, де державний суверенітет буде панувати в реальності, а не на папері", - заявив президент на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 30-річчя прийняття Декларації про державний суверенітет.

За словами глави держави, втрати України великі – вона втратила як своїх громадян, так і значну частину територій.

читайте такожЕксперт сказав, чи загрожує Україні нова агресія Росії"І, на жаль, ми не можемо повернути загиблих. Але повинні повернути всі свої території. Повернути віру в правду і справедливість. Щоб те, заради чого загинули наші герої, ніколи не виявилося марним", — сказав глава держави.

Зеленський додав, що для перемоги всі українці повинні об'єднатися перед спільною метою. Він додав, що зараз необхідно вчиняти так само, як 30 років тому.

Як раніше повідомлялося, довіра українців до президента Володимира Зеленського стрімко падає, про що свідчать дані нещодавнього опитування Центру Разумкова спільно з Фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва.

Тим часом Верховна Рада офіційно призначила проведення місцевих виборів на території України на 25 жовтня 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти