У СБУ пояснили ситуацію з відключенням опалення у Донецькій області

12 березня 2021, 20:46
У зоні ООС на Донбасі були відключені 58 котелень.

СБУ
У СБУ вважають відключення газу у Донецькій області диверсією з боку Донецькоблгазу / УНІАН

Служба безпеки України почала досудове розслідування за мотивами інциденту з відключенням опалення у Донецькій області. Спецслужба назвала дії підприємства Донецькоблгаз диверсією. Власником Донецькоблгаз є громадянин України, який знаходиться на території Росії, повідомили у пресслужбі СБУ.

Слідство вважає, що посадові особи компанії Донецькоблгаз здійснили диверсію, внаслідок якої в зоні Операції об'єднаних сил на Донбасі були відключені 58 котелень.

Згідно з даними СБУ, Донецькоблгазом володіють іноземні офшорні компанії. Їх контролює громадянин України, який зараз знаходиться на території Росії. При цьому підприємство є важливим об'єктом для держави.

"Наразі проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину і притягнення їх до відповідальності", - підкреслюється в повідомленні.читайте такожКабмін "заморозив" тарифи на опалення та гарячу воду

Додамо, засоби масової інформації пов'язують підприємство Донецькоблгаз з олігархом Сергієм Курченком, який з 2014 року проживає у Росії.

Ситуація з опаленням у Донецькій області

  • Компанія Донецькоблгаз заявила про те, що компанія Нафтогаз припинила постачання газу комунальному підприємству Донецьктеплокомуненерго через заборгованість на суму в 1,5 мільярда гривень. Внаслідок цього Донецькоблгаз змушений був відключити теплопостачання у Донецькій області з 6 березня.
  • Таким чином, без опалення залишилися Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка та Лиман.
  • У Донецькоблгазі відмовлялися відновлювати теплопостачання допоки, доки не будуть вирішені проблеми з заборгованістю. Однак 7 березня робота котелень за посередництва центральної влади була відновлена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти