Путін обмежений у часі, армія РФ скоро спробує зламати наш фронт – Сунгуровський

23 травня 2024, 17:30
8545
У Путіна залишилося не "вікно можливостей" до прибуття в Україну допомоги від Заходу, а лише "кватирка можливостей".
Украинские военные, Николай Сунгуровский
Путін обмежений у часі, армія РФ скоро спробує зламати наш фронт, вважає Сунгуровський/ колаж: Главред, фото: 93 ОМБр Холодний Яр, Главред

Російські окупаційна армія у найближчі місяці може посилити свої дії на полі бою й намагатися зламати наш фронт. Диктатор країни-агресорки Росії Володимир Путін намагається скористатися ситуацією, поки в Україну ще не прибула іноземна допомога, і посилити російські наступальні операції.

Але насправді Путін дуже обмежений у часі – у нього залишилося не "вікно можливостей" до прибуття в Україну допомоги від Заходу, а лише "кватирка можливостей". Таку думку висловив директор військових програм Центру Разумкова, військовий експерт Микола Сунгуровський в інтерв'ю OBOZ.UA.

"Всі говорять про вікно можливостей, але в Путіна залишилася усього лише кватирка можливостей. Він дуже обмежений у часі. Він розраховував, що допомога США взагалі не дійде до України, а зараз розраховує на те, що йому вдасться загальмувати темпи її надходження. Але факт у тому, що таке озброєння вже надходить. Темпи його надходження стануть вирішальним чинником – разом з нашою мобілізацією, звісно. Тому що неможливо розглядати ці питання окремо. Люди, техніка і наші спроможності загалом", – зазначив Сунгуровський.

відео дня

Військовий експерт вважає, що країна-агресорка Росія може спробувати зламати наш фронт влітку цього року.

"Упродовж наступних місяців я очікую дуже інтенсивних, якщо не дій, то спроб РФ зламати наш фронт. До цього треба готуватися. Але готуватися ми маємо, враховуючи усі процеси з допомогою союзників і всередині Росії. До прикладу, дії, які противник розпочав на півночі, мають сенс лише коли є суттєві стратегічні резерви", – сказав Сунгуровський.

Він зазначив, що плани зі створення таких резервів у Росії також є, але наскільки вони можуть реалізуватися – велике питання.

"Можна планувати створення 16 бригад, 2-3 армій тощо. Але одна справа планувати, а інша – застосовувати ці засоби на фронті. Якщо Росія створює резерви, їх вистачить тільки на те, щоб затикати дірки на фронті. Про жодні стратегічні резерви не йдеться", – додав військовий експерт.

Хто такий Микола Сунгуровський

Микола Вікторович Сунгуровський (01 січня 1951, Москва) - військовий експерт і директор військових програм Центру Разумкова.

У 1972 році закінчив Оренбурзьке вище військове зенітно-ракетне училище.

У 1982 - Київську Академію протиповітряної оборони.

У 1991 - Вищу школу підприємництва при Київському інституті народного господарства.

З грудня 1999 року - координатор програм Українського центру економічних і політичних досліджень (нині-Центр Разумкова). До цього працював завідувачем відділу аналітичної служби апарату РНБО України.

З лютого 2000-го - позаштатний консультант Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

З грудня 2006 року - директор військових програм Центру Разумкова.

Полковник запасу. Стаж військової служби - 31 рік (з них половина - у науково-дослідних установах). Сфери діяльності - системологія, системний аналіз, стратегічне планування, методи аналізу та забезпечення національної безпеки.

Кандидат технічних наук, старший науковий співробітник, автор понад 100 наукових праць.

Війна в Україні – останні новини

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про ситуацію на Харківщині й зазначив, що росіяни застрягли у вуличних боях за Вовчанськ. Найжорсткіші бої відбуваються на Покровському та Курахівському напрямках, ворог намагається прорвати оборону ЗСУ, розповів головком ЗСУ.

Також раніше молодший сержант, командир відділення 24 ОШБ "Айдар" Станіслав Бунятов з позивним "Осман" розповів, що ЗСУ вийшли з Кринок на Херсонщині. Українські військові зайняли більш укріплені позиції на лівому березі Херсонської області.

Нагадаємо, соціолог, публіцист, автор книжок Ігор Ейдман описав проблеми в армії РФ. Кремль намагається закрити потреби в окупаційній армії за рахунок контрактників, але контрактники в Росії швидко закінчуються.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти