Чи пролітав дрон РФ над Молдовою: у Повітряних силах прокоментували нічний інцидент

27 лютого 2024, 10:41
Речник повітряних сил ЗСУ каже, що нічого дивного у такому інциденті немає, адже "це вже не вперше".
Чи пролітав дрон РФ над Молдовою: у Повітряних силах прокоментували нічний інцидент
У Повітряних силах прокоментували, чи пролітав дрон РФ над Молдовою/ колаж: Главред, фото: скрін

В Міноборони України повідомляли, що під час атаки окупантів дронами і ракетами по нашій державі ввечері 26 лютого було зафіксовано проліт безпілотника через Молдову. Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував інцидент і зазначив, що у цьому немає нічого сенсаційного, тому що подібне стається не вперше. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

"Я знав, що сьогодні буде "топ новиною", що пролетів "Шахед" через Молдову. Ну це ж було вже і не раз. Я навіть не бачу особливої сенсаційності в цій новині, що пролітають через Молдову чи Придністров'я, анклав російський, і ракети крилаті й "Шахеди". Ну і цього разу безумовно був зафіксований такий проліт радіолокаційними системами", – зазначив Ігнат.

Він наголосив, що країна-агресорка Росія вже не вперше проводить провокації на цьому напрямку. Тому, за його словами, "нічого дивного тут немає".

відео дня

Ігнат нагадав, що були випадки, коли не лише безпілотники ударного типу, а й розвідувальні БПЛА часто наближалися навіть до території Румунії.

"Ну типу "Орлан" чи якісь це було раніше, десь рік чи пів року тому. Такі випадки були теж. Тому нічого особливого в цій новині немає. Він пролетів, скоротив собі, так би мовити, шлях і таким чином потрапив з півдня на територію нашої держави, де був знищений нашою ППО", – сказав Ігнат.

Хто такий Юрій Ігнат

Український військовослужбовець, полковник Збройних сил України, речник Повітряних сил ЗСУ, учасник російсько-української війни. Кавалер ордена Данила Галицького (2022).

Юрій Ігнат закінчив Львівський інститут при Національному університеті "Львівська політехніка" (з 2009 року - окрема Національна академія сухопутних військ) за спеціальністю "Військова журналістика".

Станом на 2017 рік — начальник відділу редакції Повітряних сил Центрального друкованого органу Міністерства оборони України "Народна армія".

Нині — начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Повітряних сил Збройних сил України.

У Молдові заперечують проліт дрона РФ

Проте у Міністерстві оборони Молдови заявили, що російський безпілотник не пролітав через їхній повітряний простір ввечері у понеділок, 26 лютого. Така заява прозвучала після того, як Повітряні сили України повідомили, що Хмельницьку область атакували "Шахеди", які рухалися від кордону з Молдовою.

"У зв’язку з нібито ризиком входження безпілотника в повітряний простір Республіки Молдова повідомляємо, що жоден безпілотник, запущений Російською Федерацією сьогодні (26 лютого – ред.) ввечері над Україною, не пролітав над повітряним простором Республіки Молдова", – запевнили у молдовському міноборони.

Атаки дронами і ракетами по Україні

Раніше повідомлялося, що у ніч на 26 лютого РФ вдарила по Дніпру та Харкову. У Дніпрі госпіталізовано чотирьох людей, десять будинків постраждали. Також пошкоджено автомобілі.

Під час ракетно-дронового удару окупантів по Україні в ніч на 26 лютого сили ППО знищили 9 "Шахедів" і 3 ракети Х-59. Окупанти застосували для атаки по Україні сім ракет різних типів і 14 ударних безпілотників "Shahed".

Також у ніч на 27 лютого в Україні лунали вибухи – РФ атакувала з повітря та влаштувала провокацію в Молдові. Один з дронів окупанти направили по траєкторії з перетином україно-молдовської ділянки державного кордону в Одеській області, Повідомили повітряні сили ЗСУ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти