Поліція Києва розповіла подробиці штрафів за відсутність масок

21 листопада 2020, 21:05
Правоохоронцям дозволили штрафувати громадян на місці.
карантин, маска
Поліція пояснила штрафи за відсутність масок / Reuters

Поліція Києва запевнила, що поки що не штрафуватиме жителів столиці за відсутність масок в громадських місцях і транспорті - мобільні групи будуть проводити профілактичні роботи.

Так, на сайті поліції Києва повідомляється, що з 21 листопада набули чинності нові санкції за порушення карантину. Зокрема, за перебування в громадському місці або на транспорті без маски передбачений штраф від 170 до 255 гривень. Крім того, правоохоронцям дозволили на місці штрафувати за такі порушення.

Однак у поліції столиці зазначають, що мобільні групи в першу чергу націлені на роз'яснювальну роботу про штрафи і про те, що важливо правильно носити маски. Столична поліція в ході сьогоднішніх перевірок на транспорті та громадських місцях роздавала маски тим, у кого їх не було.

читайте такожУ садочку Запоріжжя знущалися над дітьми і змушували носити " антикоподібні амулети"

"Лише у випадку, коли громадяни не реагуватимуть на зауваження поліцейських та відмовлятимуться від використання засобів захисту, правоохоронці в межах своєї компетенції та відповідно до службових повноважень притягуватимуть таких правопорушників до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Карантин вихідного дня в Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти