Нові штрафи для киян: за що каратимуть перед Новим роком

23 грудня 2020, 19:32оновлено 23 грудня 2020, 21:11
Продавців незаконних ялинок покарають штрафами.
Нові штрафи для киян: за що каратимуть перед Новим роком
Новорічні ялинки утилізуються / УНІАН

Киян штрафуватимуть за незаконний продаж новорічних ялинок. За словами заступника начальника Державної екологічної інспекції столичного округу Володимира Камінського, новорічні ялинки, які продаються з порушенням законодавства, утилізують, а продавець понесе адміністративну відповідальність.

"Сьогодні під час заходів державного контролю працівниками Держекоінспекції було виявлено значну кількість об'єктів рослинного походження, тобто це ялинки без бирок. Це порушення законодавства, у зв'язку з чим проти продавця ялинок був складений адміністративний протокол за ст. 88-1. Санкція передбачає накладення судом штрафу від 510 до 1 700 гривень. При перевірці документів були виявлені суттєві розбіжності, перевірка триває", - сказав Камінський, передає Україна 24.

За словами чиновника, у столиці масово продають ялинки без бирок.

читайте такожСтало відомо, кому загрожує штраф до 8,5 тисяч гривень за порушення карантину

"Я хотів би порадити розповсюджувачам ялинок, які масово з'явилися в містах: на кожній рослині повинна бути бирка. Це передбачено чинним законодавством, постановою Кабміну. Це електронне декларування деревини, вимога, яка поширюється на всіх без винятку суб'єктів господарювання, які займаються реалізацією", - сказав Камінський.

Він зазначив, що після виявлення порушення поліція конфісковує ялинки, і після рішення суду вони можуть бути або повернуті власнику, або йдуть на утилізацію.

Новий рік в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти