В Україні з'явиться міністерство, створення якого обіцяли з березня

9 липня 2020, 18:20
В Офісі президента чекають пропозиції від фермерів.
Фермер
Фермери отримають нове міністерство / Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що у вересні 2020 року в Україні буде створено Міністерство агропромислової політики і очолить його профільний міністр.

Нове відомство глава держави прорекламував під час зустрічі з представниками бізнесу Волинської області.

За словами гаранта, фермери та інші представники аграрного сектору вже зараз можуть направляти в Офіс президента повідомлення щодо кандидатури міністра агропромислової політики.

відео дня

"Я не знаю, чи встигнемо ми. У нас залишився один сесійний тиждень - саме наступний, а потім Верховна Рада у нас відпочиває. Я не знаю, чи встигнемо ми призначити нового міністра та створити міністерство так швидко. Але максимум у вересні, коли депутати знову вийдуть працювати, ми призначимо, у нас буде окремий міністр сільського господарства", - підкреслив глава держави.

Зазначимо, зараз в Україні є Міністерство аграрної політики та продовольства. Це державний орган виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної аграрної політики. Міністерство очолює міністр аграрної політики, якого призначає на посаду Верховна Рада в установленому законодавством порядку.

Як раніше повідомлялося, фермери з різних регіонів України закликають Верховну Раду детінізувати АПК і зробити умови рівними для всіх сільгоспвиробників.

Нагадаємо, в Україні в 2020-2021 роках істотно скоротиться виробництво цукру. Воно планується на рівні 1,2-1,3 млн тонн - це на 15% менше, ніж роком раніше.

Відзначимо, в Одеській області скоїв суїцид 66-річний Володимир Сердюченко, фермер із села Шевченкове, який втратив абсолютно весь свій урожай внаслідок аномальної посухи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти