Малюська пояснив, чи вийде оскаржити в суді штраф за відсутність маски

19 листопада 2020, 21:44
Керівник Мін'юсту дав коментар на актуальну тему штрафів за перебування в громадському місці без маски.
Денис Малюська
Денис Малюська / УНІАН

Керівник Міністерства юстиції України Денис Малюська розповів про те, чому при величезному штрафі за порушення масочного режиму раніше поліція застосовувала його досить рідко.

Заява чиновника була опублікована на офіційній Facebook-сторінці відомства. На думку Малюськи, закон, який встановлював штраф за відсутність маски в громадських місцях у розмірі понад 17 тисяч гривень, українці масово порушували з двох причин ‒ юридичної та психологічної.

"По-перше, рішення про накладення таких штрафів повинен був приймати суд. Однак через завантаженість суддів вони просто не встигали розглядати відповідні протоколи. Іноді правоохоронці допускали помилки при складанні самого протоколу. По-друге, штрафувати перехожого, який зайшов у магазин без маски, на суму від 17 000 гривень було психологічно непросто. Найчастіше у людини довелося б забирати останні гроші. А у багатьох їх і зовсім не було", - пояснив чиновник.

Тепер же вважає Малюськи, порушникам загрожує штраф від 170 до 255 гривень. До того ж оформляти його поліція буде відразу на місці. Тому, за словами міністра, не буде обох бар'єрів - штрафи набагато менше і процедурно їх легше оформити.

"Люди, яким випишуть штраф, зможуть його оскаржити в суді. Однак чи має сенс судитися, якщо це вийде дорожче, ніж заплатити штраф?", ‒ підсумував Малюська.

читайте такожЩо таке громадське місце: де в Україні оштрафують за відсутність маски

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

  • Український парламент 6 листопада ухвалив закон, який передбачає адміністративну відповідальність за неношення захисних масок у громадських місцях.
  • 19 листопада його підписав президент Зеленський.
  • За словами міністра юстиції Дениса Малюськи, українцям загрожує штраф від 170 до 255 гривень, причому поліція складатиме протокол на місці – рішення суду буде не потрібне.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти