Які штами COVID-19 є в Україні - відповідь МОЗ

3 березня 2021, 11:30оновлено 3 березня 2021, 12:27
За словами очільники відомства Максима Степанова, лікарі відправлять 350 зразків біологічного матеріалу в Лондон - для перевірки на нові штами.
Степан
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов / УНІАН

В Україні не зафіксовані випадки мутованого британського штаму коронавірусу COVID-19. Проте, як керівник МОЗ Максим Степанов повідомив в ефірі каналу Україна 24, в країні циркулюють кілька нових і безпечних коронавірусних штамів.

"Щоб дослідити мутації штамів, треба розкласти матеріал. Ми, на жаль, тільки створюємо відповідні лабораторії. Водночас ми відправляємо зразки до світових лабораторій. У клініку "Шаріте" в Берліні ми відправили 200 зразків. По 48 нам вже прийшла відповідь, що у нас циркулюють суто європейський італійський та іспанський штам, але мутованого британського і з пар у нас немає. Чекаємо інших результатів", - сказав чиновник.

За словами Степанова, найближчим часом українські медики відправлять ще 350 зразків біологічного матеріалу в Лондон (для перевірки на наявність нових штамів COVID-19).

"Крім того, відібрали зразки в Івано-Франківській області й віддали в Інститут мікробіології в Лондоні, вони будуть довше робити, потрібно складне дороге обладнання", ‒ підсумував він.

читайте такожВ Україні міг з'явитися новий штам COVID-19: Голубовська уточнила, хто опиниться під ударом

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Провідний інфекціоніст України Ольга Голубовська розповіла про Новій хвилі коронавірусу, яка накрила Україну. За її словами, хвороба стала більш непередбачуваною, тривалою і важче піддається лікуванню.
  • 14 грудня британські вчені виявили новий, мутований варіант коронавірусу, з яким може бути пов'язано швидке поширення хвороби в південно-східній частині Англії.
  • Новий штам коронавірусу відомий як VUI-202012/01. За словами британського прем'єра Бориса Джонсона, штам може бути набагато небезпечніше відомого вченим варіанту.
  • 2 березня головний лікар-епідеміолог Львівської області Наталія Іванченко-Тимко медики зафіксували два нових штами коронавірусу COVID-19. Один генотип отримав назву В1, а другий – в11.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти