"Дістали!": у Кравчука ОБСЄ назвали "інструментом Кремля"

26 листопада 2020, 09:54оновлено 26 листопада 2020, 12:54
Сергій Гармаш розповів про "найжорсткіше" засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.
кравчук, гармаш
Леонід Кравчук та Сергій Гармаш / Фейсбук с. Гармаша

Представник Донецька в Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Сергій Гармаш розповів про чергове засідання ТКГ.

Як повідомив він у своєму Facebook, в ході засідання російська делегація намагалася подати офіційний план дій не від свого імені, а від імені бойовиків.

"Сьогодні була найжорсткіша ТКГ на моїй пам'яті. Вони дістали навіть всетерпеливого, дипломатичного Кравчука!"–- написав Гармаш.

Він нагадав, що всі рішення, напрацьовані в ТКГ, повинна прийняти або не прийняти Верховна Рада.

"А як вона може імплементувати план з врегулювання конфлікту, якщо друга сторона конфлікту (фінансує і контролює його) не хоче подавати його від свого імені як член ТКГ і учасник переговорів, а просовує від нечлена, який не суб'єкт і не несе ніякої відповідальності за невиконання прийнятих рішень?",- пише представник української делегації.

Представник української делегації заявив, що якби Росія подала план мирного врегулювання від свого імені, то Україна була б змушена з ним працювати, незалежно від того, подобається їй цей план чи ні.

"І нам абсолютно не важливо, де його підготували: на окупованій території ОРДЛО, в Москві або Північній Кореї, наприклад. Нам важливо, щоб був легітимний суб'єкт подачі документа і відповідальний за його виконання", – написав Гармаш.

Однак сьогодні, за словами Гармаша, у відповідь на чергове прохання Кравчука до РФ офіційно представити в ТКГ план дій від російської делегації, Гризлов заявив, що "якби такий план і з'явився, то це було б втручанням Росії у внутрішні справи України, на що Росія, звичайно ж, піти не може".

читайте такожУ ТКГ озвучили головну ідею плану Б по ДонбасуНа думку Гармаша, така поведінка РФ говорить про те, що всі "дорожні карти ОРДЛО" розраховані не на мирне врегулювання, а на суб'єктивізацію російських маріонеток і зниження ролі нормандської четвірки.

Також Гармаш звинуватив ОБСЄ в тому, що вона відверто стоїть на боці Кремля.

"На жаль, змушений зазначити, що, на мій суб'єктивний погляд, ОБСЄ грає роль інструменту Кремля, а не посередника і модератора. Упередженість помітна вже не тільки на рівні робочих підгруп, але і в ході самої ТКГ ... Мінські угоди і саме поняття "ТКГ" ОБСЄ трактує чомусь виключно в московському ракурсі", - додав Гармаш.

читайте такожАрестович запропонував підмішати отруту в каву Путіну

Переговори щодо Донбасу: що було раніше:

  • 20 листопада глава української делегації в ТКГ по Донбасу Леонід Кравчук заявив, що наступна зустріч лідерів " нормандської четвірки" - України, Росії, Німеччини та Франції - залежить від виконання сторонами угод попередньої зустрічі в Парижі.
  • 12 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що головним досягненням нормандської зустрічі політичних радників у Берліні стало рішення про продовження перемир'я на Донбасі. Однак учасникам вдалося обговорити далеко не всі питання.
  • 11 вересня в Берліні відбулися переговори радників лідерів країн нормандського формату.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти