Запрацював додаток контролю карантину, за відмову їм користуватися штрафуватимуть

7 квітня 2020, 14:11
Поки додаток "Дія" націлена на три категорії українців.

В Україні запустили мобільний додаток, яке допоможе контролювати дотримання громадянами обсервації і самоізоляції. Про це повідомив віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, невикористання такого додаток будуть прирівнювати до порушення карантинного режиму, що тягне за собою штраф.

"Протягом дня протягом 14 днів людині буде приходити до 10 push-повідомлень. Потрібно буде зробити своє фото, і під час здійснення фотографії буде включатися геолокація. Якщо буде порушений режим карантину, а невикористання додатки по суті буде порушенням режиму карантину, то вже існують певні врегульовані суми штрафів, які людині потрібно буде заплатити ", - сказав Федоров.

відео дня

Міністр зазначив, що сьогодні є три цільові аудиторії програми:

  • люди, які повернулися з-за кордону і повинні пройти обсервацію;
  • ті, хто захворів, і знаходиться на домашньому лікуванні;
  • люди у яких підозра на захворювання коронавірусів.

Також в Мінціфри повідомили про те, що в додатку "Дія" буде доступний сервіс push-повідомлень, в яких буде інформація про поточний стан справ з протидії коронавірусу в Україні.

За допомогою сервісу українці зможуть дізнатися про рішення уряду щодо введення обмежувальних заходів і умов карантину. Крім того, в додатку будуть доступні практичні рекомендації щодо того, як убезпечити себе і своїх близьких від інфікування.

Крім того, як заявив на під час брифінгу сказав мер столиці Віталій Кличко, за порушення карантинних обмежень в бюджет Києва стягнули 91 тис. 800 гривень. За словами мера, в Києві правоохоронці склали 574 адміністративних протоколи за порушення карантину і відкрили 4 кримінальні виробництва.

"На сьогодні вже склали 574 адмінпротоколи, до бюджету стягнуто 91 тис. 800 гривень. Також порушили одне кримінальне виробництво за поставлення особи в небезпеку зараження вірусом і 3 кримінальні провадження за порушення карантинних обмежень", - сказав Кличко.

Раніше повідомлялося, що 3 квітня Кабмін опублікував постанову про посилення боротьби з пандемією китайського коронавирусу Covid-19.Таким чином, з 6 квітня українцям заборонили перебувати в громадських місцях без респіратора або медичної маски (в тому числі і саморобної).

Нагадаємо, небезпечна уханьска зараза штурмує столицю України. Станом на 7 квітня в Києві заразилися 279 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти