Зайшов без маски в АТБ – мінус 17 тисяч в гаманці: у Сумах покарали чоловіка

1 квітня 2020, 16:39оновлено 1 квітня 2020, 17:11
Крім 17 тисяч штрафу, жителю Сум також доведеться сплатити судові витрати в розмірі 420 грн 40 копійок на користь держави.
Маска, коронавірус
У Сумах оштрафували чоловіка без маски / УНІАН

У Сумах почали жорстко штрафувати за порушення карантину через коронавірус Ковід-19. Зокрема, штраф впаяли чоловікові, який 30 березня зайшов у супермаркет без маски для обличчя.

За інформацією, житель Сум увечері прийшов за продуктами в АТБ, і за порушення правил коронавірусного карантину його оштрафували на 17 тисяч.

"1 квітня 2020 чоловіка, який знаходився в приміщенні продуктового магазину без маски, Зарічний районний суд міста Суми притягнув до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину і наклав на нього штраф у розмірі 17 тисяч грн", - йдеться в повідомленні на сайті" Судова влада України.

Також стало відомо, що під час засідання суду чоловік визнав, що був у магазині без маски.

Додамо, що крім 17 тисяч штрафу, жителю Сум також доведеться сплатити судові витрати в розмірі 420 грн 40 копійок на користь держави.

Постанова суду поки не вступила в законну силу і може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів.

Як пояснили в суді, що чоловік порушив п. 2 рішення виконавчого комітету Сумської міської ради №172 від 27.03.2020, яким на території Сумської міської об'єднаної територіальної громади заборонено перебувати у громадських місцях, громадському транспорті без засобів індивідуального захисту.

читайте такожПерший штраф за порушення карантину: киянку оштрафували на 17 тисяч гривеньНагадаємо, раніше повідомлялося, український уряд планує ввести в країні набагато більш жорсткі обмеження - на час карантину через пандемію китайського коронавірусу.

Така інформація була озвучена під час засідання Кабміну в середу, 1 квітня. В першу чергу українцям заборонять гуляти в парках, а жителів країни старших від 60 років в обов'язковому порядку відправлять на самоізоляцію.

"Що пропонуємо - запровадити ефективну комбінацію профілактичних немедикаментозних втручань - домашня ізоляція, домашній карантин і соціальне дистанціювання осіб, які старші від 60 років. Обмежити відвідування парків і зон відпочинку. Забезпечити призупинення громадського транспорту", - заявив прем'єр Денис Шмигаль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти