"Дико корупційна": у Гончарука знайшли "рецепт" очищення Укрзалізниці

17 лютого 2020, 16:59
Юрій Голік вважає, що німецька компанія допоможе у боротьбі з корупцією в Укрзалізниці
Укрзализныця
Укрзалізниця / УНІАН

Радник прем'єр-міністра Юрій Голік пояснив, чому Укрзалізницю треба віддати в управління німецькому оператору залізниць Deutsche Bahn. За його словами, компанія – "дико корупційна річ".

При цьому він зазначив, що керівники Укрзалізниці не несуть ніякої відповідальності, а співпраця з німецькою фірмою забезпечить цю відповідальність.

"УЗ з одного боку національне надбання, з іншого – дико корупційна річ. Будь призначений туди менеджер не несе ніякої відповідальності, окрім кримінальної. У разі управління УЗ інституцією, можна підписувати будь-які договори про її відповідальності. Стосовно DB – про фінансування, про дешевих грошах, про будівництво заводів і так далі", – розповів Голик в інтерв'ю Ліга. Бізнес.

відео дня

Чиновник упевнений, що співпраця з німецькою компанією покаже, що великої компанії цікава Україна.

"Історія з DB і УЗ – це ще й історія про геополітику. Коли у шанованої у світі країни з'являються інтереси в Україні, які вона готова захищати. Друге – щоб там про DB не писали – хороша вона чи погана – ця компанія точно в сотні разів краще, ніж УЗ. Я впевнений, що, якщо стандарти управління, що існують в DB впровадити в УЗ – це вже вирішить частину проблем", – пояснив Голик.

Водночас, він заявив, що українські закони не дозволяють повноцінну співпрацю з німцями.

"Німці розуміють, що ми повинні рухатися крок за кроком і в рамках закону. І ось так крок за кроком до чого можна дійти. З моєї суб'єктивної точки зору. УЗ просто потрібно віддати в управління DB під жорсткий комітмент", - підсумував радник Гончарука.

Як раніше повідомляв Головред, міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, які саме питання піднімали під час переговорів з національним оператором залізниць Німеччини Deutsche Bahn. За його словами, обговорювалися конкретні показники і готовність розділити ризики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти