Про це знають одиниці: як перевірити знос батареї на Android

27 вересня 2024, 15:35
210
Як на Android подивитися відсоток зносу батареї знає не кожен, хоча це дуже важливий показник справності телефону.
Смартфон
Як дізнатися рівень зносу батареї телефону / Колаж: Главред, фото: pixabay

Однією з ключових проблем сучасних смартфонів є поступове зношування акумулятора. Раніше смартфони мали змінні батареї, тому в разі зносу можна було легко замінити їх самостійно. Проте з розвитком технологій та прагненням підвищити ємність акумуляторів, змінні батареї стали рідкістю. Тепер їх заміна можлива лише в умовах сервісного центру, але де перевірити знос батареї мають знати усі.

Щоб уникнути раптових проблем з батареєю, варто регулярно перевіряти її стан. Адже поступове зменшення ємності є природним процесом, і перевірка допоможе вчасно помітити зниження продуктивності.На Android-пристроях перевірка рівня зносу батареї досить проста. Існують різні програми, які можна завантажити з Play Market, такі як AccuBattery чи Battery Guru. Ці додатки дозволяють отримати детальний аналіз стану АКБ, що є зручною опцією для користувачів. Якою програмою перевірити стан батареї? Найпопулярнішими є ті, що надають точну інформацію про рівень зносу, реальну ємність та інші технічні параметри акумулятора.

Якщо ви не знаєте, як на Android подивитися відсоток зносу батареї, то для швидкого отримання цих даних достатньо скористатися вбудованою утилітою Android:

відео дня
  • Відкрити додаток "Телефон".
  • Набрати код ##4636## або, якщо у вас телефон Samsung, введіть *#0228#.
  • Після введення комбінації натисніть кнопку виклику.

Цей метод дозволяє дізнатися основні параметри батареї, включно з поточною ємністю.

Окремо варто розглянути, як на Xiaomi перевірити знос батареї. Користувачі цих пристроїв можуть дізнатися рівень зносу батареї, завантаживши спеціальні додатки або скориставшись системними налаштуваннями через додаткові утиліти, такі як Miui Battery Monitor. Для детальнішого аналізу також можна використовувати сторонні додатки з Play Market, що показують знос батареї та загальний стан АКБ.

Що таке Android?

Android — операційна система і платформа для мобільних телефонів та планшетних комп'ютерів, створена компанією Google на базі ядра Linux. Підтримується альянсом Open Handset Alliance (OHA). У 84 % смартфонів, проданих у 3-му кварталі 2014 року, було встановлено операційну систему Android, а в березні 2017 року ОС Android стала найпопулярнішою ОС, з якої виходили в інтернет, пише Вікіпедія.

Читайте також про смартфони:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти