Українська спортсменка попалася на допінгу: тенісистка зробила гучну заяву

7 січня 2021, 20:24оновлено 8 січня 2021, 00:35
Елітна українська тенісистка отримала позитивний тест на допінг.
Українська спортсменка попалася на допінгу: тенісистка зробила гучну заяву
Друга ракетка України Даяна Ястремська попалася на допінгу / twitter.com/D_Yastremska

Друга ракетка України Даяна Ястремська здала позитивний тест на допінг. Як повідомляється, звинувачення в порушенні антидопінгових правил спортсменці було пред'явлено 22 грудня 2020 року.

В аналізах знаменитої української тенісистки були виявлені метаболіти местеролону. Местеролон - це речовина, яка входить до переліку заборонених у списку WADA 2020 року (анаболічні агенти).

Як повідомляє Міжнародна федерація тенісу (ITF), Ястремська відсторонена від змагань з 7 січня 2021 року. При цьому тенісистка може звернутися до голови незалежного трибуналу, скликаного для слухання її справи, але досі цього не зробила.

відео дня

Українська спортсменка різко відреагувала на допінг-скандал.

"Кілька днів тому Міжнародна тенісна федерація (ITF) повідомила, що я здала позитивний тест на наявність местеролону. Я чітко заявляю, що ніколи не приймала препарати які поліпшують працездатність або заборонені речовини. Я вражена і шокована, особливо враховуючи, що за два тижні до цього тесту (9 листопада 2020 року) я здала негативний тест на турнірі WTA в Лінці. Після цього я зробила паузу в тренуваннях, щоб відпочити перед початком нового сезону", – прокоментувавши ситуацію Даяна.

Українська спортсменка попалася на допінгу: тенісистка зробила гучну заяву

Тенісистку поінформували, що местеролоном лікують безпліддя у чоловіків, а у жінок він може викликати багато побічних ефектів.

За словами Ястремської, наявність цієї речовини в такій низькій концентрації може означати, що вона могла потрапити в організм випадково, перебуваючи в складі чогось іншого.

Довідка: 20 річна Ястремська є переможницею трьох турнірів WTA в одиночному розряді, фіналістка одного юніорського турніру Великого шолома в одиночному розряді (Wimbledon-2016). У рейтингу WTA займає 29-е місце (1925 очок).

Як раніше повідомляв Главред, український футболіст, який перехворів на COVID-19, забив шедевральний гол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти