StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як "виростити" багатство: прикмети та забобони про грошове дерево

27 липня 2024, 13:06оновлено 27 липня, 15:19
438
Товстянка приносить удачу та процвітання. Але чи можна тримати грошове дерево в будинку і які інші забобони з ним пов'язані?
Грошове дерево
Легенда про грошове дерево свідчить, що ця рослина приносить багатство / Колаж: Главред, фото: pixabay, depositphotos.com

Гроші, можливо, не ростуть на деревах, але ви можете виростити своє власне грошове дерево. І не виключено, що воно принесе удачу, адже крассулі приписують безліч магічних властивостей.

До речі, якщо ви не знаєте, як правильно прищипувати грошове дерево, читайте матеріал: Від форми товстянки залежить рівень доходу: як правильно формувати крону у грошового дерева.

Грошове дерево - прикмети та забобони для дому

Цікавий факт №1. Вважається, що грошові дерева приносять удачу та процвітання, тому ці рослини часто дарують на новосілля або ставлять в офісі.

відео дня

Згідно з легендою, чоловік молився про те, щоб його фінансове становище покращилося, а потім він дійсно розбагатів, виростивши кілька дерев з одного, яке знайшов на своєму полі. Він приписав у заслугу дереву своє новопридбане багатство і дав рослині своє ім'я.

Ще одна легенда про грошове дерево прийшла з Китаю. Там вважалося, що колись справді існувало дерево з монетами замість листочків. Варто було його потрясти - й одразу опиняєшся під справжнісіньким грошовим дощем.

Цікавий факт №2. Грошові дерева можуть вирости набагато вище, ніж можна собі уявити. На відкритому повітрі крассула досягає дев'яти метрів у висоту.

Цікавий факт №3. Кожне грошове дерево насправді являє собою чотири-п'ять окремих дерев, стовбури яких переплетені разом.

Цікавий факт №4. У більшості грошових дерев по п'ять або шість листочків на кожному стеблі, але іноді можна зустріти дерево із сімома листками. Якщо ви виявили на своїй крассулі сім листочків, варто купити лотерейний квиток, адже таке грошове дерево приносить додаткову удачу.

Цікавий факт №5: Товстянці потрібно часто міняти горщики. Щоразу вазон має бути більшого розміру, щоб рослина не в'янула, бо в такому разі "зів'януть" і ваші фінанси. До слова, горщик радять купувати дорогий і червоного кольору.

Цікавий факт №6. Якщо у крассули опадає листя - варто чекати великих грошових витрат.

Що робити, якщо впало грошове дерево

Згідно з прикметами, якщо товстянка впала разом із горщиком і він залишився цілим, то це хороша прикмета, яка передрікає успіхи у фінансовій сфері.

Якщо горщик розбився, варто побоюватися заздрісників.

Якщо дерево зламалося - ваше грошове становище може значно погіршитися.

Найбільшу удачу обіцяє цвітіння грошового дерева. Це означатиме, що в житті його власника настав щасливий період. У цей час варто звернути увагу на ухвалення важливих рішень, укладення угод тощо.

Чи можна приймати в подарунок грошове дерево

Товстянку дуже часто підносять у дар. Якщо ви отримали такий подарунок, варто придивитися до рослини.

Велика й пишна крассула сприятиме удачі, маленька - віщує повільне, але стабільне фінансове зростання.

Якщо ж товстянка хворіє, це означає, що поруч із вами перебувають заздрісники або недоброзичливці. Утім, якщо ви допоможете рослині одужати, то отримаєте прибуток.

Чи можна викидати грошове дерево

Коли рослина довго у вас жила, то ввібрала в себе позитивну енергію, а отже, її не можна просто відправити на смітник.

Як же правильно викинути грошове дерево? Якщо доводиться позбуватися товстянки, то краще повернути її природі, а саме - висадити у відкритий ґрунт.

Якщо товстянка, яка росла у вас тривалий час зів'яла, то чекайте на погіршення матеріального становища.

Єдиний варіант, за якого можна сміливо викинути крассулу, це той випадок, коли рослина живе у вас недовго, але з якихось причин не вижила.

Чи можна тримати грошове дерево вдома

Багато біологів кажуть, що грошове дерево не варто тримати вдома, оскільки в його листі міститься миш'як. Хоча кількість отрути невелика, але ризикувати все ж не варто, якщо в сім'ї є діти і тварини.

Категорично заборонено їсти товстянку, адже такі "ласощі" спричиняють сильне отруєння та алергію, а іноді - втрату свідомості та збій у роботі серця.

Скільки грошових дерев можна мати в будинку

Насправді не існує будь-яких обмежень на кількість грошових рослин, які можна тримати вдома.

Головна умова - у них має бути достатньо місця, світла та догляду.

Рекомендується мати принаймні одну товстянку в кожній кімнаті, щоб вона могла очищати повітря та приносити удачу.

Чи можна тримати грошове дерево в спальні

Якщо сім'я хоче залучити гроші в дім, найкраще встановити крассулу в спальні. Зазвичай саме в цій кімнаті зберігаються гроші та цінні речі сім'ї, тому грошове дерево насичуватиметься цією енергетикою та примножуватиме її в рази.

Загалом, товстянку можна розміщувати в будь-якому приміщенні в південно-східній частині будинку, окрім ванної кімнати - підвищена вологість вб'є рослину.

Раніше Главред писав, як правильно посадити грошове дерево, щоб у будинку водилися гроші.

Чому грошове дерево називають тихим убивцею?

Грошове дерево часто називають "тихим убивцею". Причина цього - отруйність рослини.

Річ у тім, що в листі грошового дерева міститься миш'як - одна з найсильніших натуральних отрут.

Потрібно стежити за тим, щоб діти і тварини не контактували з товстянкою, інакше така взаємодія може закінчитися отруєнням.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти