ЗМІ назвали сумні наслідки збільшення податків для бізнесу

7 червня 2021, 18:55оновлено 7 червня 2021, 19:29
У той час як європейські країни підтримують свої підприємства, постраждалі під час коронакризису, Україна вирішила посилити податковий тиск на бізнес.
Податок
До чого призведе збільшення фінансового тиску на бізнес / Фото: УНІАН

Збільшення податків для бізнесу, яке хоче впровадити Кабмін в нашій країні, призведе до виведення капіталу з України, а також до втрати великої кількості робочих місць, йдеться в статті "Фінансова пандемія на східному кордоні ЄС може в кінцевому підсумку вдарити по самому серцю Європи", яка опублікована на сайті Neweurope.

У той час як європейські країни підтримують свої підприємства, постраждалі під час коронакризиси, Україна вирішила все ж таки посилити податковий тиск на бізнес.

"У травні Україна вирішила підвищити плату і податки на великі і середні підприємства. У той час як європейські країни підтримують свої постковидні економіки масовими інфраструктурними проєктами та допомогою місцевим підприємствам, Україна вирішила скористатися перевагами високого попиту на свій експорт на світових ринках і підвищувати податки ддя вітчизняних виробників", - йдеться в статті.

відео дня

"Ще більше складну економічну ситуацію в країні ускладнює токсичне середовище, що складається з корумпованих чиновників і непрозорої фіскальної системи, що призведе до одного - виведення капіталу з країни і втрати десятків тисяч робочих місць", - зазначає автор матеріалу.

читайте такожКабмін хоче ввести новий податок для автомобілістів: кого це торкнеться

Як повідомляв УНІАН, Кабінет Міністрів України на засіданні 12 травня схвалив законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу для збалансування державного бюджету.

Документом пропонується підвищити ставки податків, зокрема, плату за використання води і лісів, екологічного податку, рентних платежів та акцизу на алкоголь й низку інших податків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти