Захід робить путінський режим остаточно "невиїзним"

26 лютого 2021, 09:51оновлено 4 березня 2021, 17:01
І це правильно. Люди, які перетворили Росію в клітку, і повинні відчувати себе в ній як в клітці.
Володимир Путін
Оточення режиму Володимира Путіна поступово ізолюють від усього світу / Фото Reuters

З кожним новим санкційним списком Заходу збільшується кількість російських чиновників, які не можуть більше в'їжджати в країни Європейського Союзу і Сполучені Штати. Починали з одіозних, зовсім вже вовкулаків. Але тепер у списку санкцій США - "кіндерсюрприз" з недавнього минулого Сергій Кирієнко, ще одна знахідка Бориса Миколайовича. "Кіндерсюрприз" подорослішав і з головного винуватця російської економічної кризи кінця 90-х перетворився на головного архітектора російської внутрішньої політики початку 20-х. А ми вже точно розуміємо, що це за внутрішня політика - отруєння, затримання, побиття. Ну і навіщо такий сюрприз Сполученим Штатам?

І так мало-помалу вся російська номенклатура виявляється поза своїх заповітних можливостей - крадемо тут, витрачаємо там. Звичайно, до олігархів єльцинських часів черга ще не дійшла - але дійде, якщо Путін не вгамується, а він не вгамується. І врешті-решт їздити до живуть на Заході (а де ж ще) родичам зможе тільки Сергій Лавров - ну потрібно ж хоча б з кимось із них розмовляти, хоча незрозуміло, власне, навіщо. Тим більше що Лавров давно вже розучився розмовляти, зате навчився грубіянити і останнім часом тільки цим і займається - в Росії, здається, вже повірили, що це мова дипломатії і є.

читайте такожЧим страшні нові санкції Заходу проти РосіїЗа радянських часів все було інакше. За радянських часів невиїзними були всі ми - ну хіба що Болгарія, і то після схвалення в парткомі, а вже Югославія - це серйозна співбесіда і вміння цитувати "Малу землю" з інтонаціями В'ячеслава Тихонова. А виїзними - і, значить, в'їзними - якраз були всі вони: номенклатура, чекісти, передовики. Сіль землі. Не оремо, не сіємо, не будуємо, пишаємося громадським ладом і їздимо на захід за дешевими шмотками. На Заході нікому і в голову не приходило ввести персональні санкції проти Устинова, Андропова або Суслова - варто було б, але що їм від санкцій, вони далі кремлівських санаторіїв не пересувалися...

відео дня

Тепер влада зробила невиїзними силовиків, наглядає за держслужбовцями, а Захід потроху обмежує пересування потенційних клієнтів Гаазького трибуналу по цивілізованому світу. І це правильно. Люди, які перетворили Росію в клітку, і повинні відчувати себе в ній як в клітці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти