У відносинах з Лукашенко Путін пробив нове дно

26 квітня 2020, 06:53
"Геній" з Кремля не здатний вплинути на частину власного "союзної" держави.
Нефтрепровод Дружба
За нефтрепроводу Дружба РБ зможе отримувати американську нафту / Газета 2000

Нова драма в нафтовідносинах між Білорусю та Росією.

Поки Україна зайнята коронавірусом та роковинами перебуванням Зеленського при владі, сусідня Білорусь вирішила закуповувати нафту не в Росії, а в Польщі.

відео дня

Тобто, поки в Росії не знають що робити з "від’ємними цінами" і готові буквально спалювати нафту, "братня" Білорусь (яка, до речі, є частиною ефемерної російсько-білоруської "союзної держави") купляє нафту у НАТОвської Польщі.

Навіть більше - проробляються варіанти аби Мінськ міг купувати і американську нафту, з використанням реверсу. Іронія і в тому, що саудівська і американська нафта можуть надійти до Білорусі через нафтопровід … "Дружба", який досі використовувався Росією для постачання сировини в Європу.

читайте такожНедолугий цар все просрав

Причина елементарно проста – Путін не тільки не може домовитися про скорочення виробництва з саудитами, він навіть не може домовитися про ціну нафти з, ну, дуже лояльним керівництвом Білорусі.

Це, власне, шикарна ілюстрація геополітичного "генія" власника кремля, який марить супервпливом Росії у світі, але не може вплинути на частину власної "союзної" держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти