StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Навіщо додавати сіль в олію: несподівана відповідь здивує досвідчених кулінарів

13 серпня 2023, 01:30
39611
Навіщо сковороду посипати сіллю - господині розкрили неймовірну хитрість.
масло
Навіщо сипати сіль в соняшникову олію / Колаж: Главред, Фото: ua.depositphotos.com, скріншот YouTube

Олія і сіль можуть прекрасно доповнювати один одного і про це знають багато господинь. Цьому лайфхаку вже багато років, проте продовжує працювати він безвідмовно.

Багато хто користується старовинними порадами і радять іншим звернути на них увагу. Якщо слідувати перевіреним рекомендаціям, позитивний результат здивує вже незабаром.

Напевно про це знають всі, що сіль є натуральним консервантом. Раніше без додавання солі в олію не обходилася практично жодна господиня. І цьому було просте пояснення. Адже раніше продукти, зокрема і рослинна олія, зберігалися часто в непристосованих приміщеннях довгий час. А додавання солі гарантувало, що олія не зіпсується через вплив повітря або сумнівного матеріалу ємності для зберігання.

відео дня

Однак і зараз іноді зустрічаються домогосподарства, в яких рослинна олія зберігатися у великих кількостях і не завжди у відповідних ємностях і умовах. Тому часто і в наші дні деякі люди користуються старовинним лайфхаком і додають сіль в олію.

Для чого солять олію

Є ще одна рекомендація використання солі і олії в кулінарних цілях. Ця порада також прийшла до нас з глибини століть. Перед використанням рослинної олії спочатку радять просмажити сковороду, додавши одну-дві чайні ложки кухонної солі. Цей метод допоможе позбутися від зайвої вологи на поверхні сковороди і процес приготування на соняшниковій олії стане набагато простіше і безпечніше.

Навіщо сковороду посипати сіллю

При цьому є ще одна рекомендація, для чого використовувати сіль на сковорідці при приготуванні страв на рослинній олії. При інтенсивному обсмажуванні шматочки їжі можуть буквально прилипати до сковороди, що призводить до пригорання улюбленої страви. Також є ризик того, що бризки можуть розлітатися в різні боки. При цьому використання невеликої кількості солі може вирішити цю проблему. Варто висипати лише невелику кількість солі на сковороду і про пригорання і бризки розпеченої олії зі сковорідки можна і не згадувати.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти