StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яке добриво найкраще для кавуна: влітку отримаєте шалений урожай

16 квітня 2024, 23:50оновлено 17 квітня, 23:18
Чим підгодувати кавуни при зав'язуванні плодів та як правильно доглядати за ними - дізнайтесь у матеріалі Главреду.
Яке добриво найкраще для кавуна: влітку отримаєте шалений урожай
Яке добрива краще для кавуну / колаж: Главред, фото: unsplash

Чим підгодувати кавуни під час цвітіння та зав'язі на городі - Главред зібрав поради фахівців, як успішно виростити вдома плантацію кавунів. Відомо, що кавун дуже полюбляє органічні та мінеральні добрива. Зазвичай, щоб отримати великий урожай кавунів, фосфорно-калійні добрива вносять восени, а азотні переважно весною. Досвідчений садівник поділився своїм досвідом, як виростити гарні кавуни та дині.

Вам також буде корисний матеріал: Кавун і поруч не стояв: шалено корисні властивості дині, про які мало хто знає.

Чим можна підгодувати кавуни та дині

Найкращим варіантом для підживлення кавунів у відкритому ґрунті стане гній, курячий послід та попіл від дерева. Перераховані добрива мають значний вплив і на урожайність кавунів та динь. Кожне з цих добрив має свої плюси і мінуси. Відомо, що деревний попіл містить велику кількість фосфору, калію та цілий комплекс інших корисних елементів.

Таке добриво стане корисним, адже буде живити ґрунт довгий час та буде постачати кавунам та диням необхідні поживні елементи. Однак, також існують і недоліки цього добрива, адже попіл містить мало азоту. Іноді використання попелу для підживлення кавунів та динь може стати ризикованим, адже рослини можу не встигнути набрати потрібної зеленої маси. Натомість, краще використати у якості добрива гній великої рогатої худоби. Гній містить велику кількість азоту і калію.

Як підживлювати кавуни попелом

Варто детально пояснити всі переваги підживлення кавунів попелом та як варто це робити правильно. Деревний попіл має у собі достатній мінеральний залишок, який утворюється під час спалювання різних органічних речовин. Попіл відноситься до калійно-фосфорного і вапняного добрива, він також містить у собі ще близько 30 корисних мінеральних елементів.

Фахівці в аграрній сфері розповіли, що 10 кг деревного попелу вистачить на сотку землі. Вносити його краще під час перекопування ґрунту. Після внесення попелу у землю його корисна дія зазвичай триває до чотирьох років. Попіл краще вносити у сухому вигляді під час підготовці ґрунту до висадки рослин.

Однак, якщо варто підживити кавуни, то краще приготувати спеціальний розчин із деревного попелу, яким можна відразу поливати землю під розсаду. Для цього варто змішати 200 гр попелу у 10 літрах води. Розчин має настоятись тиждень, а потім поливати його під корінь рослин.

Як прискорити ріст кавуна

Щоб прискорити ріст кавунів та динь фахівці радять дотримуватись декількох корисних лайфхаків:

  • Корисно буде перевертати кавуни, щоб новий бік отримував вітаміни від сонця. Однак, варто робити це дуже обережно, що не пошкодити плодоніжку.
  • Не варто забувати прищипувати батоги і вчасно прибирати зайві квіти та плоди. Краще ретельно вирощувати один великий та стиглий кавун, ніж багато напівстиглих та малих.

Дивіться відео про те, як правильно вирощувати кавуни:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти