StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Картопля буде свіжою тижнями: жінка розкрила лайфхак із зберігання картоплі

11 грудня 2023, 04:00оновлено 11 грудня 2023, 15:16
2055
Жінка поділилась порадою, яку потрібно знати, щоб ваша куплена або вирощена картопля не зморщувалася, не проростала і не набувала зеленого відтінку.
Картопля буде свіжою тижнями: жінка розкрила лайфхак із зберігання картоплі
Де зберігати картоплю - жінка розповіла, як уникнути проростання / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, ua.depositphotos.com

Картопля - це найкраща частина кожної трапези і, безумовно, основний продукт української кухні, але зберігати її свіжою може бути непросто.

Незалежно від того, чи вирощуєте ви картоплю самостійно, чи купуєте її в супермаркеті, є одна порада, яку потрібно знати, щоб запобігти зморщуванню картоплі або появі зеленого відтінку, пише Mirror.

Якщо ви купуєте картоплю в супермаркеті, обов'язково зніміть усі поліетиленові пакети, щоб забезпечити циркуляцію повітря. На сторінці GoodFoodForGood в TikTok одна кмітлива жінка поділилася порадою, як зберегти картоплю свіжою довше.

відео дня

Якщо вам цікаво дізнатись більше про лайфхаки із картоплею та про те, як швидко приготувати картоплю, рекомендуємо наш матеріал: Стояти біля плити більше не треба: кухар розповіла, як приготувати картоплю.

Відео в TikTok було підписане: "Ця порада допоможе зберегти вашу картоплю свіжою довше. Заощаджуйте гроші та запобігайте відходам за допомогою цього хака. Ви можете подякувати нам пізніше".

Авторка сказала: "Цей простий трюк змінює правила гри, коли справа доходить до збереження картоплі свіжою. Чи знали ви, що зберігання картоплі з яблуками може допомогти їй не проростати? Це тому, що яблука виробляють газ під назвою етилен, який уповільнює проростання".

Дивіться відео про те, як зберігати картоплю, щоб вона не проростала:

Етилен, що виділяється яблуками, загалом може довше зберігати картоплю свіжою і, як було доведено, уповільнює її дозрівання, але для інших фруктів і овочів він має протилежний ефект.

Не варто зберігати яблука поруч з продуктами, які особливо чутливі до етилену, такими як цибуля, дині, броколі та персики. Гуру кулінарії також рекомендував зберігати картоплю в "прохолодному, сухому місці, наприклад, у шафі".

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти