StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Яке м'ясо краще для шашлику з яловичини: секретна добавка – і смакота тане в роті

19 липня 2024, 21:06оновлено 21 липня, 19:54
456
Чому шашлик із яловичини жорсткий - який шашлик краще з яловичого м'яса.
шашлик
Яке м'ясо яловичини краще / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/dbaezol, Pixabay/dannyschorsch

У літній сезон шашлики стають однією з найулюбленіших страв на багатьох столах. Це й зрозуміло, адже добре просмажене свіже м'ясо з димком не залишить байдужим нікого.

При цьому як основу для шашлику можна використовувати як курку і свинину, так і телятину з яловичиною. Останній вид м'яса може викликати побоювання, адже яловичина відома своєю жорсткістю.

Читайте наш матеріал "Що робить шашлик м'яким: секретна добавка дає стовідсотковий результат".

Яке м'ясо яловичини найкраще

Кулінари в один голос говорять про те, що найсмачнішим є яловиче філе, а також вирізка та грудинка. Також користується популярністю яловиче м'ясо із задньої ноги. При цьому найкращий вибір - це молода і ніжна телятина. Вона підійде як для шашлику, так і приготування інших страв.

Який буває шашлик

Назва страви походить від кримсько-татарської назви "шишлик" - рожен. Страву готують із баранини дрібної нарізки, нанизаної на шампур і запеченої на деревному вугіллі в мангалі; при цьому можливе застосування маринаду, від найпростіших спецій (сіль, чорний перець, оцет) до складних багатокомпонентних складів, які потребують особливого приготування. Пізніше назва "шашлик" (на Заході зазвичай називають - барбекю) закріпилася за стравами зі свинини, птиці, риби, овочів, грибів, приготованими у такий самий спосіб, пише Вікіпедія.

Чому шашлик із яловичини жорсткий

Відомо, що яловиче м'ясо вирізняється особливою жорсткістю, тому процес його приготування займає тривалий час. Це пояснюється тим, що яловичина сама по собі має щільну структуру м'язових волокон. Досвідчені кулінари говорять про те, що розм'якшити яловичину перед приготуванням шашлику можна за допомогою маринаду.

Яку частину яловичини потрібно брати на шашлик

Якщо ви вирішили приготувати шашлик із яловичини, тоді варто враховувати, що найкращим вибором буде:

  • вирізка;
  • грудинка;
  • кострець;
  • філейний край (на кістці та без неї).

Як приготувати смачний шашлик із яловичини

Є одна перевірена хитрість, яка допоможе приготувати шашлик із яловичини смачним і соковитим. Для цього рекомендується не видаляти з м'яса всі прошарки жиру, адже тим самим сало не дасть змоги м'ясу пересохнути під час приготування.

Під час маринування яловичини звертайте увагу на вік м'яса, бо для м'яса старих тварин може знадобитися більше маринування. При цьому основою для маринаду краще взяти ріпчасту цибулю, а інші спеції додати за смаком.

Дивіться відео - червоне м'ясо: користь, шкода та як правильно вживати:

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти