StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як розпізнати прострочене яйце: є 2 перевірені способи

13 березня 2024, 02:17
Існує два способи, за яких можна не розбивати яйце.
Як розпізнати прострочене яйце: є 2 перевірені способи
/ Коллаж Главред, фото: скриншот YouTube

Якщо ви сумніваєтеся, що купили якісні яйця або вони пролежали в холодильнику тривалий час, то їх можна легко перевірити.

Існує два способи, за яких можна не розбивати яйце, щоб зрозуміти, що воно зіпсувалося, пише французький портал Sante+.

Як зрозуміти, що яйце зіпсувалося?

Покладіть яйця у воду:

відео дня

Спробуйте цей бабусин трюк: наберіть у склянку води з-під крана. Опустіть у неї яйце і чекайте результату. Якщо яйце спливе, воно вже не їстівне, але якщо воно залишиться на дні склянки, ви все одно зможете його з'їсти.

Santé+ Magazine

Santé+ Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже понад десять років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але пізніше його випустили в цифровій версії.

Якщо яйце стоїть вертикально і плаває в середині склянки, воно не дуже свіже, але все ще їстівне. Ви можете їсти його у вареному вигляді або в складі таких страв, як пироги чи млинці.

Прислухайтеся до звуку яєць:

Ця порада проста, якщо у вас хороший слух. Візьміть яйце і потрясіть його біля вуха. Якщо ви почуєте, що яйце ворушиться, значить, воно вже не їстівне. Коли яйця зберігаються занадто довго, вони втрачають вологу і вуглекислий газ. Жовток і білок висихають, а повітряна кишеня займає все більше місця в шкаралупі.

Є також і прості способи, як розпізнати прострочене яйце. Насамперед, понюхайте їх. Якщо у них неприємний запах, значить, вони прострочені. Щоб перевірити, чи свіжі яйця, їх можна розбити і перевірити консистенцію білка і жовтка. Якщо жовток рідкий, а білок прозорий і рідкий - яйце можна викидати.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти