StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як відмити застарілі плями з склокерамічної плити: швидкий і економний спосіб

12 січня 2024, 04:46
489
Вам знадобляться лише три інгредієнти, які ми всі маємо вдома, щоб застосувати цей безпрограшний домашній метод.
Як відмити застарілі плями з склокерамічної плити: швидкий і економний спосіб
Чим можна відчистити пригорілу індукційну плиту / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Склокераміка надзвичайно чутлива до бризків та олії. Індукційна плита особливо схильна до накопичення плям й нагару, які дуже важко видалити, оскільки вони прилипають до поверхні під дією тепла.

Крім того, оскільки кухня - це одне з місць, де ми готуємо їжу, воно має бути максимально чистим. Кухонна пллита повинна бути гігієнічною і не містити бактерій, які згодом можуть потрапити до нашого організму. Часом ми всі буваємо надто лінивими, щоб почистити плиту, тому що це завдання є досить клопітким. Однак існує простий домашній метод, який допоможе швидко і без зайвих зусиль відмити пригорілу індукційну плиту.

Як очистити пригорілу склокерамічну плиту

Для цього знадобляться лише три інгредієнти: харчова сода, вода та оцет. Перше, що потрібно зробити, це видалити великі залишки їжі з керамічної плити, а потім змішати столову ложку харчової соди з водою. Коли рідина стане однорідною, полийте нею плями на склокерамічній плиті.

відео дня

Після нанесення суміші необхідно увімкнути плиту. Коли суміш почне пінитися через вплив тепла, час додати третій інгредієнт - оцет. Потім слід дати йому кілька хвилин, щоб він подіяв. У цей час варто ввімкнути витяжку, щоб у домі не поширювався неприємний запах.

Потім вимкніть вогонь і добре розітріть суміш, але будьте обережні, щоб не обпектись. Після цього можна промити плитку звичайною водою. Завдяки цьому методу всі плями з плитки зникнуть, якими б старими вони не були.

Окрім ефективності, яку демонструє цей спосіб миття, він також дуже економний, оскільки для нього потрібні лише три інгредієнти, які ми всі маємо вдома. А якщо у нас їх немає, їх можна купити у будь-якому супермаркеті швидко і дуже дешево.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти