StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як позбутися від поту народними засобами - 4 перевірених способи

2 червня 2022, 16:38
Як приготувати натуральний антиперспірант, який позбавить від неприємного запаху.
Як позбутися від поту
Як позбутися від поту в домашніх умовах / depositphotos.com/

Процес потовиділення - природний для організму людини. Запах поту з'являється в результаті утворення бактерій на поверхні шкіри. Він може бути різким і в'їдаючись в одяг приносити відчуття дискомфорту. Главред розібрався, як позбутися поту в домашніх умовах.

Про те, що можна використовувати замість порошку для прання, читайте в матеріалі: Чим замінити пральний порошок: 4 засоби, які є в кожному будинку.

Чому так сильно пітніють пахви і з'являється запах

Для нормального функціонування організм позбавляється від зайвої рідини через пори на тілі. Сама рідина не має запаху, а ось патогенні бактерії, які мешкають на поверхні шкіри, змішуючись з нею можуть створювати "пахощі", яких хочеться швидше позбутися. Серед причин, які можуть викликати утворення цих бактерій і поява неприємного запаху можуть бути:

відео дня
  • недотримання правил особистої гігієни;
  • носіння синтетичного одягу;
  • неправильно харчування;
  • лікарські препарати;
  • стрес;
  • ожиріння, захворювання щитовидної залози, запальні процеси в нирках, гіпоглікемія, гормональний дисбаланс.

Як позбутися від запаху поту народними засобами

Можна позбутися від поту під пахвами за допомогою соди. Сода - недорогий і перевірений засіб, який може підсушити шкіру і вбити хвороботворні мікроорганізми. Для боротьби з запахом поту і зайвим потовиділенням потрібно приготувати рідку кашку, розмішавши соду з водою. Цю пасту потрібно ватним диском нанести в зону пахвових западин і залишити на 5-10 хвилин. Потім ретельно змити склад проточною водою. Процедуру потрібно повторювати щодня.

Стане в нагоді в боротьбі з неприємним запахом і перекис водню. Доступний засіб може стати надійним антиперспірантом, який не дасть поширитися стороннім ароматам. Розчин перекису в рівній пропорції потрібно розмішати з водою і ватним диском втерти в область пахв. Можна не змивати.

читайте такожЯк витягнути кліща в домашніх умовах: 3 простих лайфхака

Можна звернутися і до натуральних засобів, приготувавши лікувальний дезодорант. На 150 мл води потрібно додати 50 мл лимонного соку, який чудово знезаражує і дарує приємний аромат і 5-7 крапель ефірного масла чайного дерева, відомого своїми антибактеріальними властивостями.

Трав'яна ванна допоможе з проблемою підвищеного потовиділення і запаху. Для цього потрібно взяти по 1 склянці дубової кори і дягелю і по 2 ст.л. листя волоського горіха і м'яти. Все залити літром окропу і проварити 5-10 хвилин. Давши відвару настоятися, потрібно його процідити і додати в наповнену водою ванну. Можна додати ефірні масла чайного дерева, грейпфрута, евкаліпта або лаванди. Приймати ванну потрібно півгодини. В ідеалі - 2 рази на тиждень.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти