StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Геніальний лайфхак: чому люди використовують старі шкарпетки для чищення жалюзі

19 листопада 2023, 04:34
6934
Цей простий трюк допоможе вам очистити дуже брудні жалюзі за лічені хвилини.
Геніальний лайфхак: чому люди використовують старі шкарпетки для чищення жалюзі
Як почистити жалюзі за лічені хвилини / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Чищення жалюзі часто ускладнюється кількістю пилу, який вони утримують, і труднощами доступу до кожної з їхніх ламелей. Однак старі шкарпетки можуть бути дуже ефективним інструментом для цього завдання. Отже, перш ніж викинути використані шкарпетки, подумайте про те, щоб зберегти їх як цінний ресурс для чищення. Бавовняні шкарпетки ідеально підходять для цього завдання, оскільки вони мають чудову здатність вловлювати пил.

Як почистити дуже брудні жалюзі старою (але чистою) шкарпеткою

Підготовка: знайдіть стару чисту шкарпетку. Бажано, щоб вона була виготовлена з матеріалу, який притягує пил, наприклад, бавовни.

Приготуйте миючу суміш: можна приготувати простий розчин з водою та невеликою кількістю рідкого мила. Наповніть миску або відро теплою водою і додайте пару крапель мила. Добре перемішайте до утворення піни.

відео дня

Підготуйте шкарпетку: помістіть руку всередину шкарпетки, ніби це рукавичка. Потім змочіть шкарпетку у мильному розчині. Переконайтеся, що вона добре просочена.

Очистіть жалюзі: протягніть шкарпеткою вздовж кожної планки жалюзі, починаючи згори вниз. Шкарпетка повинна збирати пил і бруд. Обов’язково очистіть обидві сторони ламелей.

Прополощіть і повторіть: якщо шкарпетка забруднена, прополощіть її в мильному розчині, а потім відіжміть, щоб видалити зайву воду. Повторюйте цей процес, доки всі планки не будуть чистими.

Сушка: після того, як ви закінчите чистити жалюзі, ви можете використовувати іншу суху шкарпетку (або м’яку тканину), щоб висушити ламелі. Це допоможе запобігти утворенню водяних плям.

Після завершення прибирання ви можете викинути цю пару шкарпеток.

Чи дієвий старий трюк із шкарпетками для всіх жалюзі

Цей метод буде особливо корисним для очищення вінілових жалюзі або жалюзі зі штучного дерева.Якщо ваші жалюзі виготовлені з натурального дерева, слід бути обережними з кількістю води, яку ви використовуєте, оскільки деревина може пошкодитися від надлишку вологи. У цьому випадку найкраще використовувати лише злегка вологий носок і витирати ламелі відразу після чищення.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти